Een Harry Potter-frappucino? Strak plan, maar deze kan je zelf (niet) gaan bekijken

Een Harry Potter-frappucino? Strak plan, maar deze kan je zelf (niet) gaan bekijken

’t Is lente en dus officieel tijd voor frappucino. Maar als je je vertrouwde mix even beu bent en in de spirit van frivoliteit eens zin hebt in iets nieuws, dan wil je misschien deze Thestral-mix eens bekijken. Hij staat niet officieel op de kaart van Starbucks, maar je kan ‘m wel zelf samenstellen. Als je een Harry Potter-fan bent, dan is deze extra speciaal. Als je hem kan zien, natuurlijk.

Na de eenhoorn-frappucino-controverse krabden de Potterheads zich in de haren. Want weten mensen dan niet dat je, volgens de boeken van J.K. Rowling, vervloekt bent tot het einde van je dagen als je eenhoornbloed zelfs maar aanraakt? Het regenboogkleurige mengsel sprak dan nogal tot de verbeelding, maar deze Harry Potter-geïnspireerde Thestral-mix doet dat ook, maar dan met minder sprinkels.

Wat is een Thestral exact, en waarom kan je hem (volgens de legende) eigenlijk niet zien? Thestrals zijn fabeldieren die enkel gezien kunnen worden door mensen die de dood gezien hebben. In de Harry Potter-films zijn dat Harry zelf, die Cedric Diggory zag sterven en Luna Lovegood, die haar moeder zag overlijden.

In de realiteit kan je de frappucino natuurlijk wél zien en dit zit er in: de basis van een ‘gewone’ frappucino, met donkere chocolade, caramel, een flinke toef slagroom en uiteraard nog wat cacao. Klinkt heerlijk, al is het misschien niet het meest Instagrambare drankje uit de Starbucks-familie. Maar hé, in theorie zou je ‘m toch niet kunnen zien, dus dat valt dan weer mee. Moet je gewoon nog uitleggen waarom je aan een lege beker aan het sabbelen bent.

Gesponsorde artikelen