Een job bij de overheid? Dit is waarom het een goed idee is

Voor heel wat bijna afstuderende laatstejaars breekt er binnenkort een spannende periode aan. Ze moeten voor het eerst op zoek naar werk, en laten we toegeven dat de jobmarkt de voorbije maanden flink veranderd is.

Door de coronacrisis zijn er helaas verschillende banen geschrapt op de arbeidsmarkt. Dat maakt de zoektocht naar een eerste job niet gemakkelijk. Gelukkig bestaat er voor zij die afstuderen zoiets als een startbaanovereenkomst. Dat wil zeggen dat die job enkel ingevuld kan worden door iemand die net zijn of haar diploma op zak heeft en een eerste werkervaring wil opdoen.

Bij de FOD Financiën zijn ze momenteel op zoek naar honderden van die profielen. Neem eens een kijkje op hun website en wie weet vind je daar wel je eerste droomjob. Wij sommen alvast heel graag op waarom je zo’n job bij de overheid zeker eens moet overwegen.

1. Je geeft terug aan de maatschappij …

Bron: Giphy

Wie bij de FOD Financiën werkt, weet dat hij of zij teruggeeft aan de maatschappij. De overheid zorgt er namelijk voor dat je bijvoorbeeld een vervangingsinkomen hebt wanneer je ziek bent of een werkongeval krijgt. Daarbij kan je later van een welverdiend pensioen genieten. Maatschappelijke meerwaarde dankzij jouw werk? Check!

2. … en dat geeft je ongetwijfeld veel voeldoening

Bron: Tenor

Dankzij jouw job bij de FOD Financiën help je het dagelijkse leven van iedereen in België te verbeteren. Satisfying, much?!

3. Je work-life balance is helemaal in evenwicht

Bron: Giphy

Je job bij de overheid zorgt ervoor dat je het evenwicht tussen je werk en privé kan bewaren. Heb je nood aan een dagje thuiswerken? Geen probleem, dat kan!

4. Je blijft elke dag bijleren …

Bron: Giphy

Niets zo leuk als leren ‘on the job‘. Je werk moet uitdagend blijven en daar zijn workshops ideaal voor! Dankzij een startbaanovereenkomst blijf je je kennis dagelijks bijschaven en kan je uiteenlopende cursussen volgen, gaande van telefonie- tot leadership-opleidingen.

5. … en kan flink doorgroeien

Bron: Giphy

Werken bij de overheid wil zeggen dat er heel wat doorgroeimogelijkheden zijn, zowel horizontaal als verticaal. Zo kan je niet alleen de spreekwoordelijke ladder opklimmen, maar ook kiezen om eens binnen een ander domein van de overheid te werken. En dat brengt ons bij het volgende voordeel.

6. Er is voor ieder wat wils bij de overheid

Ben je begaan met het milieu? Of ben je eerder geïnteresseerd in erfgoed? Je vindt sowieso een job die bij jou en binnen je interesseveld past.

7. Je komt terecht in een dynamisch bedrijf

Bron: Giphy

Op de werkvloer van de FOD Financiën voel je gewoon de dynamiek hangen. Bovendien staat de overheid niet stil en is ze steeds op zoek naar een nog betere manier van digitaliseren en innoveren. En daar mag jij deel van uitmaken!

8. Last but not least: je krijgt heel wat leuke extralegale voordelen

Bron: Giphy

Wil je met het openbaar vervoer naar je werk? Geen probleem, dan rijd je gratis met de trein, tram of bus. Ben je liever onderweg met je fiets? Ook dan krijg je een vergoeding voor je woon-werkverkeer. Maar er zijn nog veel meer extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques en een gratis hospitalisatieverzekering.

Zoals je merkt, is een job bij de overheid absoluut het overwegen waard. Neem dus snel een kijkje op jobfin.be en solliciteer vandaag nog voor jouw droomjob. Succes!

Meer
Lees meer...