Een nieuwe telg voor de AC-familie

Een nieuwe telg voor de AC-familie

De ondertussen 6-koppige game-buster van Ubisoft pakt uit met een nieuwe titel voor next-gen consoles. Assassin’s Creed ‘Unity’ zal de volgende game heten, en speelt zich af in het 18e eeuwse Parijs.

Ondanks de bewolking in de voormiddag, en de magere zon in de namiddag, was het begin van de lente toch een mooie start voor menig gamer. Ubisoft lekte tenslotte een teaser van de nieuwe telg in de Assassin’s Creed-franchise, en we mogen er zeker blij mee zijn. Waarom? Om deze 3 redenen:

1. Na de misser van AC III pakten ze uit met de topper ‘Black Flag’.

Ubisoft heeft niet echt de reputatie om het Windows-stramien te volgen, en een dipje af te wisselen met een sterkere versie. Hoewel ze ietwat de mist ingingen met hun versie van de kolonisatie van Noord-Amerika, herstelden ze het genre met de piratengame Black Flag. Ze zijn de touch met de gamer nog niet kwijt, en we mogen dus zeker en vast een topper verwachten.

2. Het Parijs van toen biedt een totaal nieuwe setting.

Hoewel we in de tweede reeks van AC drie volledige games in dezelfde setting gespeeld hebben, kan het toch wat gaan vervelen. Parijs biedt Ubisoft een nieuwe setting, en zeker in de kitscherige stijl van de 18e eeuw.. Ook met de rijkheid aan erfgoedwonderen die Parijs de dag van vandaag nog steeds bezit mogen we ons verwachten aan een mooi staaltje Next-Gen, waarbij je twee keer zal moeten kijken om zeker te zijn dat je niet naar een film zit te gapen.

3. ‘Watch_Dogs’ wordt een mooi voorbeeld.

Ubisoft’s andere klepper, Watch_Dogs, is al een half jaar uitgesteld omdat “De testers te veel het gevoel kregen dat ze eentonige dingen aan het doen waren”. Dit resulteerde in een total remake van de verhaallijn van Watch_Dogs, waarmee Ubisoft aantoont dat ze wel degelijk geleerd hebben uit de vorige AC-versies, die wel eens konden terugvallen op een herkenbaar patroon van verkennen, info verzamelen en je kill uitvoeren. Dankzij het uitstel van Watch_Dogs kunnen we er dus zeker van zijn dat dit in Unity niet het geval zal zijn.

Sowieso een topper?

Dat is dan weer té voorbarig. Tenslotte worden AC-games steeds door andere teams gemaakt, en hadden ze in ‘Black Flag’ wel een heel goeie protagonist in zowel Adewalé en ‘The Jackdaw’, je schip. De vraag is dus of ze in Unity de trend kunnen verderzetten, en het verhaal even boeiend kunnen maken als de vorige versies. Uit bovenstaande teaser valt niet veel af te leiden, dus het wordt wachten op een volgend lek. Tot dan kunnen we alvast genieten van de grafische kwaliteit van de alpha in game footage, en dat smaakt!

Gesponsorde artikelen