Een prachtige manier om Kerstmis op gang te trappen: Music For Life 2016 brengt 7.802.913 euro op

Een prachtige manier om Kerstmis op gang te trappen: Music For Life 2016 brengt 7.802.913 euro op

Music For Life, de jaarlijkse actie van Studio Brussel, heeft dit jaar 7.802.913 euro opgebracht, bijna drie miljoen meer dan vorig jaar. Het geld werd door tal van acties in Vlaanderen voor meer dan duizend goede doelen verzameld. Eva De Roo, Linde Merckpoel en Bram Willems verbleven een hele week in De Schorre in Boom. Ze beleefden er een pak mooie en emotionele momenten, en toonden samen met alle luisteraars hun hart.

Luisteraars konden ook de hele week nummers aanvragen door geld te doneren, en natuurlijk werden overal acties, meer dan 6.000 in totaal, voor Music For Life georganiseerd. Mensen kwamen ook vertellen waarom ze een bepaald goed doel steunen en daarbij liepen de emoties soms hoog op.

Ook de Vlaamse regering kwam z’n duit in het zakje doen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) had een cheque van 150.000 euro mee voor de Alzheimer Liga. Eerder deze week kwam Jo Vandeurzen (CD&V) 50.000 euro aan de vzw’s De Kleppe en Solentra geven. En Alexander De Croo (Open VLD) had 100.000 euro bij voor het Rode Kruis en Dokters Van De Wereld.

Veel meer dan vorig jaar

Het totale bedrag van bijna acht miljoen is nog veel meer dan vorig jaar, toen Music For Life zo’n 5 miljoen opbracht. Het laatste woord is aan Eva, Linde en Bram:

“Het is onmogelijk om te beschrijven hoe ontroerend de verhalen zijn die deze Warmste week elke dag opnieuw gekleurd hebben. De kracht van jong en oud die zich samen onvoorwaardelijk met hart en ziel inzetten, heeft ons echt geraakt. Fantastisch om te zien hoe iedereen in Vlaanderen voor iedereen zorgt! Zo wordt de week voor Kerst voor iedereen de week van de hoop.”

Gesponsorde artikelen