Eén-reeks ‘Black-out’ verkocht aan buitenland

De fictiereeks Black-out is op dit moment nog te zien op Eén, maar is ondertussen ook al verkocht aan de Verenigde Staten, Australië, Canada en Nederland.. Dat heeft de VRT zojuist bekendgemaakt.

Black-out is de nieuwste prestigereeks van Eén van dit najaar. De serie gaat over een sabotage in een kerncentrale die voor een grote, dagenlange stroompanne in ons land zorgt. Alsof dat nog niet erg genoeg is, wordt ook de dochter van de eerste vrouwelijke premier van België, Annemie Hillebrand, ontvoerd.

De ontvoering blijkt rechtstreeks verband te houden met de black-out. De premier moet alles op alles zetten om de crisis het hoofd te bieden én haar dochter te redden. Ondertussen gaat Michael Dendoncker, teamleider van de dienst antiterrorisme, in een land zonder stroom op zoek naar de daders.

Topcast

Black-out kan rekenen op een indrukwekkende cast met Vlaamse topacteurs. De hoofdrollen zijn voor Geert Van Rampelberg en Sara De Roo. Daarnaast doen ook Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Louis Talpe en Jelle De Beule mee. Het scenario is van de hand van Philippe De Schepper, Geert Verbanck en Bas Adriaensen en de regie is in handen voor Joël Vanhoebrouck.

Buitenland

Eén zond op zondag 22 november de eerste aflevering uit. Ondertussen zit Black-out halverwege en krijgt het week na week goede kijkcijfers. Recent sleepte de reeks nog een nominatie voor de prestigieuze Prix Europe.

Die internationale bekendheid zien ze nu verzilverd worden met de verkoop aan Verenigde Staten, Australië, Canada en Nederland. Na onder andere UndercoverBeau Séjour, Tabula Rasa en De Twaalf is het de zoveelste Eén-reeks op korte tijd die verkocht is aan het buitenland.

Meer
Lees meer...