Een trein kon niet meer stoppen in het station van Antwerpen: drie gewonden 

Een trein kon niet meer stoppen in het station van Antwerpen: drie gewonden 

In het station van Antwerpen kwam gisteren om 22.18 uur een trein aan vanuit Hasselt. De trein kon niet meer stoppen en reed tegen het stootblok. Er raakten drie personeelsleden gewond. De NMBS verwacht een lichte hinder: de herstellingswerken aan spoor 2 kunnen tot zondag duren.

Boven in het Centraal Station van Antwerpen, kon gisterenavond een trein niet tijdig stoppen. De trein had een technisch defect waardoor het niet meer kon remmen en tegen het stootblok, op het perron en tegen een paal reed.

De treinbestuurder en twee treinbegeleiders raakten lichtgewond. Op de trein zaten zo’n 80 passagiers. Zij raakten niet gewond en konden meteen de trein verlaten. De gewonden werden in het station opgevangen. Twee van hen werden ter plaatse onderzocht omdat het geen klein incident was.

Hinder

Gisteren werden de sporen op de eerste verdieping afgesloten, maar vandaag denkt de NMBS dat de vertragingen zullen meevallen. Enkel spoor 2 zal voorlopig niet gebruikt worden: de herstellingswerken aan het spoor kunnen tot zondag duren.

Gisterenavond kwam de rampencoördinator van de stad ook een kijkje nemen. Zowel de trein als het perron zijn zwaar beschadigd. Voorlopig weten we dat de bovenleidingen zijn geraakt, het stootblok kapot is en er hydraulische olie lekte. Het is nog onduidelijk wanneer de beschadigde trein van het spoor wordt gehaald.

Gesponsorde artikelen