Een vluggertje met de Muppets: ultrakorte, maar ook spotgoedkope game voor PS Vita

Een vluggertje met de Muppets: ultrakorte, maar ook spotgoedkope game voor PS Vita

Hoe zou het nog met de Muppets zijn? De bekende poppen die in de tweede helft van de jaren 70 een erg populaire show hadden, doen het tegenwoordig vooral nog op het witte doek. En ook in poging om een leuke game te maken doen ze zichzelf voor als filmsterren. Maar The Muppets Movie Adventures voor PS Vita is wel niet meer dan een kortfilm die voorbij flitst voor je goed beseft dat hij begonnen is.

We zullen het kort houden. Veel valt er niet te vertellen over The Muppets Movie Adventures. Met vijf levels is het aanbod in deze game toch wel heel erg magertjes. Je kan die levels nooit in één keer volledig uitspelen en moet later nog eens terugkeren wanneer je meer mogelijkheden hebt vrijgespeeld, maar dat is niet iets waarop iedereen zit te wachten. Je hoopt net meer levels te ontgrendelen door gadgets te verzamelen en eindbazen te verslaan.

En de goesting in meer is er zeker, want die vijf levels zitten best goed in elkaar. Je speelt telkens een film waarin je met een Muppet de hoofdrol krijgt. Kermit is bijvoorbeeld een piraat, Miss Piggy een prinses die van wanten weet en Animal ruilt zijn drumstel voor de ster van sheriff in een westernverhaal. De graphics zijn van topkwaliteit en zetten de mogelijkheden van dat PS Vita-scherm nog eens in de verf.

Te eenvoudig

Voorts is The Muppets Movie Adventures toch vooral voor de jongere gamers bedoeld. Het spel zelf is net zo eenvoudig als de verhalen. De uitdagingen zijn nauwelijks uitdagend te noemen en zelfs de eindbazen heb je in een vingerknip uitgeschakeld. Telkens wanneer je dan toch ergens ten onder gaat, komt de regisseur even aan je hoofd zagen en mag je gewoon vanaf dat punt opnieuw beginnen. Bijgevolg is ook het verslavende karakter van een typisch platformspel toch enigszins afwezig.

Nog een afknapper zijn de lange laadtijden in het spel. Het duurt echt behoorlijk lang vooraleer een level geladen is. Al is dat natuurlijk ook een manier om de game langer te doen lijken, maar we zijn tegenwoordig veel betere prestaties gewend.

Conclusie: 5/10

Moeten we de Muppets dan maar gewoon afwijzen? Niet noodzakelijk, want het spel kost maar 25 euro en dat is niet meer dan correct als je de levensduur bekijkt. Het is dus een leuk en ontspannend tussendoortje waar je jonge en beginnende gamers best plezier mee kunt doen. En mocht het spel nu dubbel zo lang duren en een iets hogere moeilijkheidsgraad bieden, dan zouden we misschien zelfs fan kunnen worden.

(0 – 2: verschrikkelijk; 3 – 4: slecht;  5 – 6. oké; 7 – 8: uitstekend; 9-10: absolute top)

Gesponsorde artikelen