Left Right
scrollTop top

Een wondertrio, rolschaaten en elastiekjes: dit was de halve finale van The Voice


Een wondertrio, rolschaaten en elastiekjes: dit was de halve finale van The Voice

“Het gaat nu niet meer om wie het best kan zingen, maar om wie de meeste stemmen haalt.” De quote van tweeling Koen & Jo uit team Axelle vat de halve finale het best samen, want dat de kandidaten stuk voor stuk kunnen zingen, staat vast. Van de acht konden er helaas maar vier door en dat is Tom voor team Bent, Dunja voor team Regi, Koen & Jo voor team Axelle en Laura voor team Koen. 

De halve finale start met het groepsnummer van team Axelle: California dreamin’. En dat bezorgt ons meteen de eerste teleurstelling van de avond. Niet omwille van de zang, want zowel Koen & Jo als Emma (en coach Axelle natuurlijk) brengen het er geweldig goed vanaf. Maar wat is dat met de sobere outfit van Axelle Red? 

Wekenlang schreeuwt de roodharige Limburgse vanuit haar knalrode jurystoel om aandacht met haar coole, opvallende, ietwat vreemde outfits. En vanavond, nu ze ein-de-lijk op het podium mag pronken, kiest ze voor een doodeenvoudige Little Black Dress. Anyway, zolang dit betekent dat ze in de finale helemaal over the top gaat, verdwijnt de pruillip meteen van ons gezicht.

Trouwens, vanavond draait het helemaal niet om Axelle Red, maar wel om de kandidaten en zij hebben het er stuk voor stuk goed van afgebracht. Al kwam de uitslag hier en daar toch als een verrassing…

Tom tussen de trommels en Elie zonder sik

Tom uit team Bent krijgt de eer om de halve finale af te trappen. En hij zet meteen stevig in met Driver’s Seat van Sniff ‘n’ the Tears. Zoals van een halve finalist wordt verwacht, brengt hij een zuivere versie van de 80’s-hit. De leuke trommelgeluiden op de achtergrond in combinatie met vallende vuurfonkels geven vermoeide mensen niet de minste kans om in te dommelen. VTM heeft duidelijk geïnvesteerd in het decor om er een wervelende halve finale van te maken. 

Tom is nog maar net van het podium en daar staat Elie al, nog altijd zonder sik en daar zijn wij – en de rest van Vlaanderen – de stylisten van The Voice enorm dankbaar voor. Want weet je wat? Elie heeft die sik helemaal niet nodig om ons te overtuigen met zijn versie van You are the best thing van Ray La Montagne. Oh jawel, Elie geniet overduidelijk van zijn moment de gloire op het podium. Dat zijn prestatie in de smaak valt, bewijzen de vele gilletjes die weerklinken uit het publiek. 

Maar de mannen moeten ons ook met z’n tweetjes overtuigen. “Een duet tussen twee mannen, dat gebeurt toch nooit? Behalve tussen George Michael en Elton John, de twee grootste gaylords“, grapt Tom in het voorfilmpje. Maar zowel Elie als Tom brullen zichzelf naar de top met hun Shout To The Top van The Style Council.

Elie voelt zich met zijn grappige bretellen en retro Lacoste-polo de koning te rijk en gunt vrouwelijk Vlaanderen een blik op zijn schuddend kontje. Maar ook Tom bloeit helemaal open en doet ons de ogenrollende versie van zichzelf uit de Blind Auditions helemaal vergeten. Met zijn saaie, witte pull zou hij helaas geen goud krijgen van ons, maar gelukkig draait het in The Voice om de stem.

Swingmonster Elie moet duimen leggen voor Tom

De coaches zijn laaiend enthousiast over Elie én Tom. “Ik vind dat het waanzinnig gestart is vandaag. Proficiat Team Bent, het niveau ligt op z’n zachtst gezegd op halve finale”, aldus een tevreden Koen Wauters. “Ik ben er nog altijd niet helemaal uit of je je al genoeg durft los te laten”, richt hij zich tot Tom. Maar Koen herpakt zich snel: “Alhoewel, als ik je met Elie zie, leef je je helemaal uit. Ik vind je echt een bangelijke zanger.” Ook Bent is tevreden over zijn team: “Elie, ik ben zo blij. Je kan mij altijd ontroeren. Ik ben blij dat je je innerlijke swingmonster hebt ontdekt op dit podium. Sterk!”

En zo krijgt Elie 60 punten van zijn coach. Tom start met een lichte achterstand op 40. Maar het publiek mag eveneens 100 punten verdelen over de twee zangers uit team Bent en de score draait helemaal: Elie eindigt op 86 punten en ziet Tom met 114 punten als eerste kandidaat naar de finale huppelen. 

Podiumbeest Dunja overtuigt tussen rolschaatsende meiden

Geen reden tot getreur, want de show must go on! En daar zorgen Dunja en Joke uit team Regi voor die van wal steken met Crazy little thing called love van Queen. Tussen rolschaatsende danseressen, zien we twee vrolijke meiden op het podium die een song brengen die werkelijk op hun lijf geschreven staat. Al valt meteen op dat Joke ondanks haar vocale kwaliteiten, niet kan tippen aan het immer aanwezige podiumbeest in Dunja. 

Amper een minuut later krijgen we een ingetogenere versie van de Mechelse te zien. Met At Last van Etta James kiest Dunja opnieuw voor een oud nummer waarmee ze het ene succes na het andere scoorde in haar Voice-parcours. Hoewel wij de brunette liever wat meer show zien verkopen, bewijst ze met het rustige nummer dat ze wel degelijk een dijk van een stem heeft. De rode jurk met schattige tulle maakt het plaatje compleet. 

What the hell?!

Zo goed dat Dunja bewees waarom ze in de halve finale van The Voice staat, zo sterk stelde Joke teleur in haar solosong. Hoewel ze maar al te goed weet hoe ze haar stem moet gebruiken, was What the hell van Avril Lavigne absoluut niet de beste keuze voor haar. Het nummer van de Canadese schreeuwt om dramatiek en actie, en dat was bij Joke ver te zoeken. Een gemiste kans, want de vriendelijke meid wist ons de voorbije weken wel degelijk in te palmen met haar schattige persoonlijkheid. 

Understatement van de avond

Koen was helaas evenmin overtuigd van Joke haar prestatie: “Als ik eerlijk mag zijn, denk ik niet dat die laatste song jou als zangeres dient. Ik hoor je liever in een song waar je emotie kan in overbrengen. Anderzijds, als jullie samen zongen, trok je wel het laken naar je toe.” Coach Regi hakt de knoop door: “Mijn lieve schatten, voor mij is er één persoon die al volledig artiest is en één persoon die nog wat meer tijd nodig heeft. Daarom geven wij Dunja 65 procent en Joke 35.”

Met de punten van het publiek erbij geteld wordt het bijzonder spannend, maar Dunja bemachtigt toch nipt een plaatsje voor de finale met 101 punten tegen 99 voor Joke. “Het was spannend, hé?”, besluit een compleet verraste Dunja achteraf bij Sean. Van een understatement gesproken! Maar dat plekje in de finale heeft ze absoluut verdiend. Wij kijken nu alvast uit naar het uitbundige kapsel waar ze ons volgende week ongetwijfeld weer zal mee verrassen. 

Het wondertrio van coach Axelle

Net als team Regi steekt team Axelle eveneens van wal met het opgelegde duet euh… trio dus. Met tweeling Koen & Jo enerzijds en Emma anderzijds krijgen we immers drie artiesten aan het werk te zien. De Limburgse tweeling zit opnieuw strak in ’t pak terwijl ze zich volledig uitleven met Mr. Jones van de Counting Crows. Zodra Emma inzet, kunnen we maar één ding hopen: dat we dit trio in de toekomst nog meer samen mogen horen zingen. 

Na de breedlachende Emma krijgen we bij haar solosong opnieuw het fragiele meisje uit de Blinds te zien. Met een geweldige versie van How to save a life van The Fray bewijst Emma dat ze zanggewijs niets heeft ingeboet doorheen de show. Integendeel, ze beschikt over dergelijke mooie, unieke stem dat ze iedereen meteen kippenvel bezorgt. Hoe zij dat nummer eigen maakt, doet ons alvast dromen van nog meer Emma in de finale volgende week.

Met de camionette in panne tussen Keulen en Aken

Maar ook Koen en Jo hebben nog een solo-optreden tegoed. En hoe kan je beter bewijzen dat je een echte muzikant bent dan het nummer Mykonos van de 6-koppige band Fleet Foxes te brengen met z’n tweetjes? Het talent druipt van de knappe tweeling af en dat wordt beloond met slipjes en veel geschreeuw uit het publiek.

“Hier staan de koningen van de harmonie”, looft Regi de tweeling. Opvoedend als we hem kennen, geeft Bent de jonge mannen een heel andere boodschap mee: “Ik wil dat jullie lang onderweg zijn. Niet alleen in chique tourbussen, maar in camionetten die stilvallen tussen Keulen en Aken. Als ik jullie zo hoor, weet ik dat jullie nog niet in de regen op de autostrade hebben gestaan.”

Koen en Jo for the win

Die camionette zal toch nog even moeten wachten, want momenteel moeten Koen en Jo zich maar op één ding concentreren: de finale. Zo kregen ze van hun coach Axelle de meeste punten (60 tegenover 40 voor Emma). Met de stemmen van het publiek erbij eindigden ze op 116. Al hoopt Axelle dat haar teamleden vooral samen gaan blijven muziek maken: “Jullie moeten gewoon met z’n drieën een band beginnen. Jullie klinken echt heel sterk.”

De betoverende glimlach van Laura

Team Koen mag de halve finale afsluiten en zet meteen alles op alles met Laura die The way you make me feel van Michael Jackson brengt. Voice-Choreograaf Roy mag mee op het podium en bezorgt samen met Laura de kijkers thuis een plezierig optreden. Hoewel het dansje iets te ingestudeerd overkomt, blaast Laura met haar eindeloze charisma iedereen omver. Amper 17 is ze, maar ze kan zingen, dansen én zichzelf wezen als de besten. 

“Een glimlach toveren op ieders gezicht, dat is echt iets wat Laura kan”, vertelt een fiere coach Koen. Op je leeftijd van 17 is het niet zo evident om de echte Laura te laten horen. Toch heb je iets van jezelf gemaakt. Ik word er gewoon gelukkig van.” Waarop Bent, die haar optreden eerder “te vrijblijvend” noemde, toegeeft: “Ik eigenlijk ook.”

Elastiekjes en parampampams

Vervolgens springt Eva mee op het podium om samen met Laura Paloma Faiths geweldige Can’t rely on you te brengen. De overtuiging waarmee Paloma het zelf brengt, komt bij de jonge meiden nog niet naar boven. Maar choreografiegewijs kan de Britse singer-songwriter, die haar nummer bracht tijdens de finale van The Voice UK, wel wat leren van de Vlaamse meisjes (en choreograaf Roy natuurlijk). Met ingewikkelde elastiekconstructies rond coach Koen ziet hun show er immers fantastisch uit. 

Maar het ‘werk’ zit er nog niet op voor Eva die het publiek nog moet overtuigen met Budapest van George Ezra. Hoewel ze het nummer nog altijd grijs draaien op de radio, slaagt Eva er toch in haar eigen stempel te drukken. De tussendoorse parampampams zorgen bovendien voor een aangename verrassing en geven de song meteen een vrolijkere toets. 

Kalmeringspil op rusteloze ziel

“Ik heb het al eens gezegd: jouw stem werkt als kalmeringspil op mijn rusteloze ziel”, begint Axelle. “Je hebt echt een super aangenaam stemgeluid.” Ook coach Koen zag dat het goed was: “Wat ik fantastisch vind, is dat je het – ondanks het feit dat het een heel recente hit is – het toch tot je eigen nummer maakt met elk verzorgd krulletje en met de ease waarme je het zingt. Dat is een gave en daar mag je heel fier op zijn.”

Ondanks de lovende woorden van coach Koen kiest hij toch Laura met 60 procent boven Eva, die 40 procent krijgt. De keuze van Koen wordt bevestigd door het publiek, want de voorsprong van Laura loopt uit tot 137 punten. 

Laura zien we dus terug in de finale samen met Dunja uit team Regi, Koen&Jo uit team Axelle en Tom uit team Bent. 

Inderdaad Bent, begin al maar op je vingers te bijten van de stress, want het belooft bijzonder spannend te worden in de finale volgende week!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308