Eerste date van Barack en Michelle Obama … wordt verfilmd

Er komt een film over Barack Obama en zijn vrouw Michelle. Geen biopic over hun leven in het Witte Huis, neen, maar wel een romantisch verhaal. ‘Southside With You’ zal gaan over de eerste date van de president met zijn toekomstige vrouw, in de zomer van 1989.

Het scenario van de film werd gemaakt door toneelschrijver Richard Tanne, die ook de regie voor zijn rekening zal nemen. Het verhaal begint op de dag dat Michelle Robinson – zo heette ze toen nog – ja zei toen de jonge Barack haar mee uitvroeg. Michelle was de jongere baas van Barack, toen ze samen voor een advocatenfirma in Chicago werkten, en ze had nogal wat overtuiging nodig. 

Toen ze uiteindelijk toch toegaf, nam Barack haar mee naar het Art Institute of Chicago, en naar een paar andere plekjes in de stad. Daarna gingen ze samen richting bioscoop, naar Do the Right Thing van de toen nog redelijk onbekende regisseur Spike Lee. En ja: de vonk sloeg over, de twee werden een koppel en trouwden uiteindelijk in 1992.

Getty Images

Acteurs

De opnames voor Southside With You zullen normaal gezien beginnen in juli. De actrice die in de huid kruipt van Michelle is Tika Sumpter, die je misschien kent uit de biopic over James Brown, Get on Up. Wie de rol van Barack zal vertolken, is voorlopig nog onduidelijk.

Met de film treden Barack & Michelle Obama in de voetsporen van William & Kate, het Britse prinsenpaar. Ook over hun ontmoeting, dates en relatie werd al een film gemaakt, in 2011.

Getty Images

In dit filmpje kan je Barack en Michelle trouwens zelf horen vertellen over hun eerste date:

Bronnen: DeadlineEntertainment WeeklyThe Hollywood Reporter
Meer
Lees meer...