Eerste film over het coronavirus is al gemaakt!

Terwijl de hele wereld zich in volle coronacrisis begeeft, is er al een volledige film over het coronavirus gemaakt. De Canadese film, getiteld Corona, is een thriller die in één shot gefilmd werd door een enkele camera.

De film speelt zich af in een lift van een appartementsgebouw die vast komt te zitten met bewoners die allemaal een verschillende achtergrond hebben. Iemand van de bewoners, die ook vastzit in de lift, is van Chinese afkomst. De andere personages vrezen dat zij hen zal besmetten met het coronavirus. Het was toen nog maar het begin van de corona-uitbraak.

Geen weet van pandemie

Toen de film in februari in Vancouver werd opgenomen, was er nog geen sprake van een wereldwijde pandemie. Het coronavirus werd toen nog het ‘Chinese virus’ genoemd. “Nu kan iedereen het krijgen, het is niet langer een virus van een bepaald volk. De mens zal moeten samenwerken om het virus te verslaan”, vertelt regisseur Mostafa Keshvari aan de entertainmentwebsite Hollywood Reporter.

“Angst is het virus”

Ondertussen is de film al helemaal afgewerkt en klaar voor release. Regisseur Mostafa Keshvari vertelt verder ook nog dat de film symbool staat voor angst en racisme. Of zoals de trailer het zegt: “Fear is the Virus.”

De trailer van de film kan je hieronder al bekijken:

Meer
Lees meer...