Eerste grote show van het jaar van Oscar and the Wolf overtreft torenhoge verwachtingen

Eerste grote show van het jaar van Oscar and the Wolf overtreft torenhoge verwachtingen

Oscar and the Wolf is terug! En hoe. Max Colombie en de zijnen sloten dit weekend het Nederlandse Down The Rabbit Hole-festival af en werden als Goden ontvangen. De nieuwe muziek slaat in als een bom en Colombie stond er, met meer zelfvertrouwen, meer charisma en meer goesting dan ooit tevoren. 

Toen Max Colombie een paar maanden geleden aankondigde dat de shows in het Sportpaleis verzet werden, was de teleurstelling groot. Hij had meer tijd nodig om zijn album af te werken en wilde daarop focussen in plaats van op de voorbereidingen van de shows. De twee uitverkochte optredens in het Sportpaleis werden verzet naar oktober en het aftellen naar de zomerfestivals kon beginnen.

Nu, enkele maanden later, loste Oscar and the Wolf de eerste nummers van die langverwachte cd en nu was het tijd voor die andere vuurdoop: de eerste optredens. Max Colombie en co. gaven dit weekend twee shows, ééntje in Luxemburg op zaterdag en op zondag in Nederland. Bij dat laatste konden we aanwezig zijn en het werd een onvergetelijke show die alle verwachtingen ruimschoots overtrof.

Gedroomde headliner

Oscar and the Wolf had de eer om deze editie van Down The Rabbit Hole af te sluiten en toonde zich de perfecte headliner.

Vanaf het begin van de set was het publiek volledig in de ban van Max Colombie. De show begon met een blauw scherm dat oplichtte, een scherm waarvan al gauw duidelijk werd dat het eigenlijk een kooi was waarin de muzikanten van Oscar and the Wolf opgesloten zaten. We kregen eerst een instrumentaal moment van pure anticipatie. Waarna Max Colombie bovenop de ‘kooi’ verscheen tot euforie van het volledige publiek.

De excentrieke frontman die sowieso bekend staat om zijn opvallende kledingkeuzes koos ook deze keer weer voor een opmerkelijke outfit. Een petje, een rood John Lennon-brilletje, een verzameling kettingen waar menig rapper jaloers op zou zijn, een lange witte jas, een witte sjaal om de heupen geknoopt en de onmisbare guyliner. Het klinkt als de grootste fashion faux-pas ooit, maar bij Max Colombie werkt het. Vanop de kooi met muzikanten trapte hij vakkundig het optreden af met So Real, een nummer dat het opvallend goed doet live.

Max Colombie is wederom zijn excentrieke zelf. De 26-jarige ex-Junior Eurosongkandidaat geniet er zichtbaar van om weer op het podium te staan. Hij danst het hele podium – inclusief de catwalk die speciaal voor hem aangelegd was – af met een glimlach van oor tot oor. Zijn microfoonstatief wordt meermaals getrakteerd op een lapdance en de pirouettes volgen elkaar aan de lopende band op.

Alsof showbeest Colombie nog niet genoeg was, wordt de show opgeleukt met alle truken van de foor. Rookmachines, vuurwerkgordijnen, confettikanonnen en zelfs een gigantische bellenblazer, noem het en het werd tijdens het concert de lucht in geblazen.

From Entity to Infinity

De show is een perfect huwelijk tussen Entity en de nieuwe nummers, die op het tweede album, Infinity, zullen staan, dat op 29 september uitkomt. En die nieuwe nummers vielen enorm in de smaak bij het Nederlandse – en ook substantieel Vlaamse – publiek.

Als kers op de spreekwoordelijke taart sloot Oscar and the Wolf deze overweldigende set af met Princes en Strange Entity, twee nummers die woord voor woord werden meegezongen door het publiek en de show met een climax van formaat afsloten.

Oscar and the Wolf is terug van nooit echt weggeweest en bewijst met deze indrukwekkende set dat het klaar is voor de festivalzomer. De band is deze zomer niet alleen te zien op Rock Werchter en de Lokerse Feesten, maar ook op Tomorrowland. En waar dat initieel wenkbrauwen aller lande deed fronsen, lijkt het na het losgeslagen feestje op Down The Rabbit Hole niet meer dan normaal dat Max Colombie en co. geprogrammeerd staan op een dancefestival.

Oscar and the Wolf staat op Werchter geprogrammeerd tijdens Radiohead, een ongelukkige positie, maar wij zouden toch een uitstapje naar The Barn overwegen. Want Oscar and the Wolf staat er, met meer zelfvertrouwen en meer impact dan ooit tevoren.

Setlist van de avond:

 1. So Real
 2. The Game
 3. Honey
 4. You’re Mine
 5. Runaway
 6. Joaquim
 7. Touch Down
 8. Undress
 9. Moonshine
 10. Breathing
 11. You Got Me On Fire
 12. Princes
 13. Strange Entity

Gesponsorde artikelen