Eerste lenteweekend staat voor de deur: zon en tot 22 graden!

Eerste lenteweekend staat voor de deur: zon en tot 22 graden!

Dit weekend wordt het eerste echte lenteweekend van het jaar. Het wordt overal in het land zonnig en de temperatuur zal op sommige plaatsen zelfs oplopen tot 22 graden Celsius. Het ideale terrasjesweer dus. Of tijd om voor de eerste keer de barbecue van onder het stof te halen. 

Hoewel de lente officieel al een tijdje begonnen is, heeft het weer de memo eindelijk ontvangen. Dit weekend wordt het eerste echte lenteweekend van het jaar. Het wordt zonnig en warm, tot wel 22 graden Celsius in de Kempen.

Lenteweer

Zoals voorspeld begint het betere weer vandaag al. Voor de eerste keer dit jaar zullen we echt kunnen spreken van lenteweer.

Het zal vandaag namelijk overal zonnig worden met temperaturen rond 16 graden in heel Vlaanderen. In het binnenland staat een matige wind, aan de kust waait het krachtiger en zal de gevoelstemperatuur dus wat lager liggen.

22 graden

Zaterdag worden we getrakteerd op brede opklaringen en zal het kwik in het binnenland stijgen tot zo’n 19 graden Celsius. De Kempen mogen daar zelfs nog een paar graden bijdoen, daar kan de temperatuur oplopen tot wel 22 graden. Maar ook een dagje aan de kust is een aanrader, want daar wordt het tot 17 graden en voornamelijk zonnig.

Ook zondag wordt een mooie dag, met temperaturen tot 20 graden voor het binnenland. De Kempen moeten dan een graadje afgeven tegenover zaterdag, maar er wordt nog altijd een mooie 21 graden voorspeld. Vooral de kust moet zondag aan graden inleveren. Daar wordt het zondag maximum 12 graden met in de ochtend zelfs kans op buien.

Volgende week

Ook volgende week blijft het warm, maar zal de bewolking geleidelijk aan toenemen. Het wordt tot 21 graden op maandag, maar de kans op een bui neemt aanzienlijk toe. Op dinsdag en woensdag lopen we zelfs het risico op onweersbuien, waarna de temperatuur opnieuw onder de 20 graden zal zakken.

Maar laten we eerst met volle teugen genieten van het zonnige weekend!

Gesponsorde artikelen