Left Right
scrollTop top

Eerste nummer Soulwax voor soundtrack Belgica verschijnt online


Eerste nummer Soulwax voor soundtrack Belgica verschijnt online

Het is al enige tijd uitkijken naar de soundtrack van Belgica, de nieuwe film van Felix Van Groeningen die op 2 maart in de zalen komt en waarvan de soundtrack geschreven is door Soulwax. Let wel: de naam Soulwax zal niet op de soundtrack terug te vinden zijn.

Stephen en David Dewaele hebben immers voor de muziek gezorgd. Voor de film zelf zijn een aantal gelegenheidsbands gevormd met namen als White Virgins, Rubberband, Diploma, They Live, Noah’s Dark en ook The Shitz. De volledige soundtrack is verkrijgbaar vanaf 26 februari.

Klinkt als oude Soulwax

Het is met deze The Shitz dat de promotiecampagne rond Belgica echt afgetrapt wordt, want zij hebben nu de single How Long gelost, een nummer dat verdacht veel klinkt zoals Soulwax zelf klonk toen ze eind jaren negentig nog een echte rockband waren die nummers maakte als Much Against Everyone’s Advice.

Wie er afgelopen zomer bij was op woensdagavond in de Dance Hall op Pukkelpop heeft The Shitz al zien optreden, net voor Radio Soulwax daar het podium betrad. Ze brachten daar al deze single. En wie goed kijkt in de videoclip ziet ook dat The Shitz enkele bekende leden in de rangen heeft. Wij hebben alvast Boris en Sarah Yu Zeebroek herkend, de zoon en dochter van Kamagurka die samen in The Hong Kong Dong zitten.

Trailer Belgica

We geven ook nog eens met veel plezier de trailer van Belgica mee, de film die het verhaal vertelt van de opkomst en ondergang van een café in het Gentse dat opvallend veel gemeen heeft met de geschiedenis van de beginjaren van De Charlatan in Gent.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…