Eerste verdachte opgepakt in kader van bompakketten aan tegenstanders Trump

Eerste verdachte opgepakt in kader van bompakketten aan tegenstanders Trump

Er is in de VS iemand opgepakt die te maken zou hebben met de bompakketten die verstuurd zijn naar tegenstanders van de Amerikaanse president Donald Trump.

CNN komt met het nieuws naar buiten. Er zijn in de VS verschillende bompakketten onderschept bij politieke tegenstanders van de Amerikaanse president Donald Trump, onder wie de Clintons, de Obama’s, de televisiezender CNN en acteur Robert De Niro.

Maandag werd een eerste bom gevonden bij de miljardair-filantroop George Soros in de postbus van zijn huis in de staat New York.

Eerder vandaag werd er nog zo’n pakket gevonden in een postkantoor in Manhattan. Dat meldt de New Yorkse politiecommissaris James O’Neill via Twitter. Politiecommissaris John Miller spreekt van een “pijpbom die lijkt op andere bommen die deze week in pakketten gevonden zijn”.

“Bomgedoe”

President Trump zei vandaag op Twitter dat de bombrieven het ‘momentum’ voor de Republikeinen vertragen. Hij sprak van “bomgedoe”: “Republikeinen doen het goed bij de vroege stemmers en in de peilingen. En nu gebeurt dit ‘bomgedoe’, en het momentum vertraagt serieus. Zeer jammer, wat er gebeurt.”

Gesponsorde artikelen