Eerste zes minuten van tienerkomedie ‘Booksmart’ gereleased

Booksmart wordt geregisseerd door de actrice Olivia Wilde en belooft een spetterende komedie te worden, met slimme dialogen en humoristische scènes met een feministisch kantje. In de film staat vriendschap centraal en het gaat over twee nerds die op zoek zijn naar hun innerlijke party animal. In de komedie spelen Jason Sudeikis, Lisa Kudrow, Beanie Feldstein (Lady Bird) en Kaitlyn Denver (Beautiful Boy) de hoofdrol. Vanaf 26 juni is hij bij ons in de bioscoop.

In afwachting van 26 juni, wanneer de film in onze bioscoopzalen te zien zal zijn, werden al de eerste zes minuten onthuld. De komedie wordt omschreven als de vrouwelijke versie van Superbad. Het grappige is dat Jonah Hill, de Superbad-acteur, de broer is van Beanie Feldstein, die de hoofdrol speelt in de film. Booksmart gaat over twee modelleerlingen die op de laatste dag van de middelbare school, plots alles over de boeg gooien en eens zwaar gaan feesten.

Hier zie je de eerste zes minuten:

Verhaallijn

Amy (Kaitlyn Dever) en Molly (Beanie Feldstein), zijn al sinds hun jeugd beste vriendinnen en worden door hun klasgenoten aanzien als echte nerds. Maar veel kan het de twee niet schelen omdat ze zijn toegelaten op Yale, een van de meest prestigieuze universiteiten in de VS. Net voor hun eindexamen op de middelbare school, hoort Molly dat sommige van haar klasgenoten met haar zitten te lachen. Ze confronteert hen en roept naar hen dat ze toch maar op een goede universiteit is terechtgekomen.

Maar ze vertellen haar dat ze ondanks het vele feesten ook in Ivy League universiteiten zijn binnen geraakt. Molly is er duidelijk erg van aangedaan en vertelt boos aan Amy dat ze meer van hun middelbaar hadden moeten genieten. Ze besluiten hun laatste avond helemaal los te gaan. Amy gaat op jacht naar Ryan, een meisje op wie ze al twee jaar lang een crush heeft en Molly probeert Nick binnen te doen. De hunk van school.

Meer dan de zoveelste high school-komedie

Toch is de film zó veel meer dan de zoveelste romantische komedie die gaat over vriendinnen in hun laatste jaar van de middelbare school. In plaats van dat seks en romantiek centraal staat, staat in de film die Olivia Wilde regisseerde, vooral vriendschap centraal en de complexe vorm ervan. Meestal verdelen de komedies de tieners in twee categorieën: degenen van wie het publiek fan zijn, de onpopulaire kinderen en degene die de toeschouwers moeten haten, de populaire kinderen.

Hoewel we dit meestal wel kunnen waarderen, hebben we zo’n films de laatste tijd genoeg gezien. Tijd voor iets nieuws dus. Booksmart bewijst dat je de tieners niet hoeft op te delen in verschillende groepjes en toont aan dat de personages zoveel meer zijn dan een stereotype. Een voorbeeld hiervan is Annabelle, een populaire studente die een reputatie heeft van ontzettend goed te zijn in bed, die ook nog eens slim blijkt te zijn.

In de trailer kunnen we al niet genoeg krijgen van deze zin: “Ik ben misschien ontzettend goed in rukken, maar ik heb ook een 15 op 16 op de eindexamens.” Als er nog meer zo’n humoristische scènes in de film zitten, kijken we in elk geval uit naar 26 juni, wanneer Booksmart bij ons in de bioscoop is.

Hier zie je de trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=Uhd3lo_IWJc
Meer
Lees meer...