Left Right
scrollTop top

Eigenaar Leicester City overlijdt na crash met helikopter naast stadion


Eigenaar Leicester City overlijdt na crash met helikopter naast stadion

Vlakbij het stadion van de Britse voetbalploeg Leicester City is de helikopter van eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha gecrasht. Na de wedstrijd gisterenavond werd het Leicester-bestuur met deze helikopter opgepikt, maar al snel na het opstijgen, ging de helikopter tegen de vlakte. 

Na de Premier League-wedstrijd van Leicester City tegen West Ham United gisterenavond is de helikopter die het bestuur van de ploeg vervoerde vlak na het opstijgen neergestort. De helikopter kwam al snel in de problemen en stortte neer op de parking van het stadion. Aan boord zaten vermoedelijk verschillende bestuursleden, waaronder eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha.

Helikopter

Amper een uur na het affluiten van de wedstrijd tussen Leicester City en West Ham United stortte de helikopter neer op de parking van het King Power Stadium, het stadion van Leicester City.

Ooggetuigen hoorden hoe de helikopter stopte met geluid maken en vervolgens aan het tollen ging en tegen de grond knalde. De helikopter vatte daarop meteen vuur en brandde volledig uit. Hoeveel slachtoffers er zijn, is nog niet geweten. Al zou BBC uit betrouwbare bron vernomen hebben dat Leicester eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha aan boord was op het moment dat de helikopter neerstortte.

Vichai Srivaddhanaprabha

Vichai Srivaddhanaprabha is de vijfde rijkste man van Thailand en is eigenaar van de King Power International Group, de grootste Thaise retailer. In 2010 nam hij de Britse voetbalploeg Leicester City over. De ploeg werd in 2016 verrassend kampioen in de Premier League. Naast deze Britse club heeft Srivaddhanaprabha ook de Belgische tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven in z’n portefeuille. Meer over Srivaddhanaprabha, vind je hier.

Na elke thuismatch van Leicester City vertrok hij met zijn helikopter vanop het veld. Dat deed hij dus ook gisteren. Wie er verder aan boord was, is nog niet duidelijk. Volgens Sky Sports zijn vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddanaprabha en coach John Rudkin alvast niet bij de slachtoffers.

De club werkt nu samen met de politie en zal meer informatie geven wanneer ze deze zelf hebben.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.900.196
 • Aantal
  doden
  1.166.177
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899