Left Right
scrollTop top

Eigenaar van nachtclub ‘The Villa’ na berichten in Dag Allemaal: “Ze bellen al maanden voor details over privéleven van BV’s”


Eigenaar van nachtclub ‘The Villa’ na berichten in Dag Allemaal: “Ze bellen al maanden voor details over privéleven van BV’s”

Tot 1.000 euro en zelfs meer voor een nachtje stappen: dat betaalt de in Antwerpen immens populaire club The Villa aan BV’s om zich enkele uren op de dansvloer, en dus ook tussen de dansende menigte, te begeven. Althans dat berichtte weekblad Dag Allemaal vandaag. De eigenaar van The Villa verslikte zich deze ochtend in zijn koffie en doet nu zijn verhaal aan onze redactie. En die klinkt toch iets anders.

Vincent Van Trier is meteen duidelijk. “Dit verhaal is klinkklare onzin. Waarom Dag Allemaal dat verhaal dan publiceert? Geen idee, al word ik wel al maanden gebeld door dat weekblad. Zij hebben dan allerlei vragen over BV’s die misschien net een nieuw lief hebben, en dan willen ze extra details of bevestiging. Maar hoe verliefd die mensen juist zijn, wat ze aanhadden, met wie ze hier waren… Dat zég ik gewoon niet.” En dan plots duikt er een verhaal op over hoe The Villa zijn succes gekocht zou hebben.

Danira Boukhriss en Temptation Island

Dat BV’s of goeie klanten occasioneel getrakteerd worden, ontkent Van Trier niet. “Maar élke persoon met een lidkaart krijgt voor zijn verjaardag bijvoorbeeld een gratis fles. Is dat zo abnormaal? Bovendien vragen wij geen inkom van 10 euro, zoals er in dat artikel staat. Onze klanten betalen 10 euro per jaar voor hun lidkaart. Da’s alles. De inkom is gratis.” En ook over die hallucinante bedragen die The Villa zou betalen aan BV’s wil hij even zijn kant van het verhaal kwijt.

The Villa / Facebook

“Er zijn ook BV’s die hier komen om te werken … Als iemand als Lil Kleine of Van Echelpoel een set bij ons komt spelen, dan wordt die daar ook voor betaald. Maar wie wordt niet graag betaald voor zijn werk? En dat doen de mensen die hier draaien of optreden ook: werken. Hetzelfde geldt voor de kandidaten van Temptation Island. Ja, die werden betaald. Maar ze kwamen voor een acte-de-présence.” In veel nachtclubs trouwens.

“Die mensen hebben netjes gefactureerd en zijn betaald geweest. Maar verder? Nee, wij betalen bekende mensen niet om hier te komen feesten. De meeste BV’s komen gewoon naar hier omdat ze hier willen zijn”, zegt Van Trier. “Als de vrienden van Danira Boukhriss dan bellen om haar verjaardag bij ons te vieren, en zij gaan akkoord dat wij dat op onze social media zetten, krijgt zij wel een extra attentie. Dat is niet meer dan normaal, maar zij betaalt wel haar eigen feestje.”

Reactie van The Villa

De eigenaar van de Antwerpse hotspot overwoog vandaag om juridische stappen te ondernemen tegen het weekblad. Maar bij The Villa kiezen ze nu voor een andere tegenaanval: een ludieke actie. Op 1 september organiseren ze bij wijze van protest een ‘The Villa is van Allemaal’-avond. En die nacht zullen ze inderdaad 1.000 euro betalen: niet aan een BV, wél aan een lucky klant. 500 euro mag hij of zij zelf houden, de andere helft van het bedrag schenkt The Villa weg aan een goed doel. De steun van veel BV’s hebben ze al. Zo was Jani Kazaltzis één van de eersten om het verhaal van Dag Allemaal te counteren. “Schat!!! Hoeveel ben je mij dan nog schuldig! Ik denk nog zo’n € 6.000 ???? Zal ik eens een factuur maken dan #fakenews“, verdedigde hij de eigenaar van The Villa.

The Villa/Facebook

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…