EIN-DE-LIJK: Loïc Nottet heeft nieuw liedje en geniale videoclip uit en bewijst weer hoe getalenteerd hij is

Populaire Loïc Nottet werkt in de muziekstudio nog steeds aan zijn debuutalbum. De plaat laat veel langer op zich wachten dan ooit gepland. De Waal werd in België erg populair na zijn succes in Wenen met ‘Rhythm Inside’, maar hij koos snel weer voor de luwte. Nu zorgt hij UITEINDELIJK voor de opvolger van zijn songfestivalliedje: het geweldige ‘Million Eyes’. Daar blijft het voorlopig wel bij … De jongeman blijft zich terugtrekken in de muziekstudio om van dat album een groot succes te maken. Allemaal goed. Eerst genieten van zijn nieuwe single én clip.

De platenmaatschappij van Nottet hoopt ‘in de lente van 2017’ uit te pakken met die eerste cd van het Waalse talent. Het zal een ‘conceptplaat’ worden waarbij de verschillende liedjes op het album een heel verhaal zullen vertellen. Dat verhaal begint bij Million Eyes, het lied dat fans na meer dan één jaar en een half wachten te horen krijgen.

De zanger kiest weer voor een song met een originele sound. Million Eyes klinkt als een mid-tempo pop ballad. Hij nam opnieuw een ‘duistere en donkere’ videoclip op waarin Loïc nog maar eens toont wat voor een (dans)talent hij heeft. Die melancholie lijkt zijn handelsmerk te gaan worden. We houden er van, want meteen na de release stormde de song naar de eerste plaats in de Belgische iTunes Top 100. Ook in Frankrijk en Zwitserland werd het nummer gretig gedownload.

Hij zingt in Million Eyes over hoe alle ogen op hem gericht zijn en snoodaards achter zijn rug om slecht over hem praten. Loïc wil die personen uit zijn leven bannen, maar ‘you keep judging me’, zingt hij alsof zijn leven er van af hangt.

De Waalse zanger haalt in de kleurloze clip al zijn danstalent naar boven en springt van de ene kant naar de andere. Hij danst en valt in het water op de grond. Zijn nieuw kapsel is duidelijk niet waterproof. Wat maakt dat ook uit, als je zo’n dancemoves hebt?!

Populair in Frankrijk

De laatste keer dat Loïc écht onder de aandacht kwam, was dankzij zijn overwinning in Danse avec les Stars op de Franse televisie. Hij was de eerste Belgische artiest ooit die aan de Franse versie van Dancing with the Stars mocht deelnemen. Het dansprogramma is wekelijks goed voor miljoenen kijkers. Nottet, die een dansopleiding achter de rug heeft, won uiteindelijk het programma met zijn vingers in de neus en prijkte op de cover van heel wat Franse kranten en magazines.

De moves die hij in dat programma liet zien (check hieronder!) zijn gewoon out of this world. Dat hij populair is in Frankrijk viel al op tijdens de songfestivalfinale van 2015. Er kwamen namelijk ‘douze points’ uit Parijs voor België. Om zijn succes bij de Fransen toch een beetje te verzilveren nam hij een gloednieuwe videoclip op van zijn songfestivalhit, hij maakte er zowaar een mysterieuze kortfilm van. Dat succes bleef beperkt. Ook in Frankrijk kwamen er geen tournees of releases. De Fransen moesten net als iedereen wachten op Million Eyes.

De toekomst zal ook moeten uitwijzen of en wanneer Loïc Nottet op tournee zal gaan met zijn nieuwe muziek. Toch staat het nu al vast dat de zanger er alles zal aan doen om van zijn carrière een groot succes te maken. Dat doet hij op zijn eigen manier en hij neemt er graag de tijd voor. Goed bezig, manneke!

Meer
Lees meer...