Einde carrière? Deschacht gokte op verlies terwijl hij zelf op het veld stond

Einde carrière? Deschacht gokte op verlies terwijl hij zelf op het veld stond

De gokaffaire blijft Anderlecht-speler Olivier Deschacht achtervolgen. Nieuwe gegevens tonen aan dat er met z’n account geld is ingezet op een wedstrijd waarbij hij zelf op het veld stond. Volgens de Kansspelcommissie is dat nog steeds niet voldoende bewijs dat Deschacht zelf heeft gegokt.

De vermeende gokpraktijken van Olivier Deschacht slepen al langer aan. In september geraakte bekend dat hij gokte op z’n eigen matchen. Zelf beweert hij dat z’n broer Xavier zijn account gebruikte. Oli beweerde steevast enkel informatie te hebben gegeven aan z’n broer over de reserven van Anderlecht.

We wisten ook al dat er geld was ingezet op de Champions League-wedstrijd tegen PSG in 2013. Anderlecht, zonder Deschacht op het veld, verloor toen zwaar met 0-5. De Kansspelcommissie liet daarop weten dat er onvoldoende bewijs was dat Deschacht zelf geld had ingezet op die wedstrijd. Daarom moest de verdediger zich niet verantwoorden voor een rechter.

Nieuwe gegevens brengen hem nu opnieuw in een lastig parket. Met het account van Deschacht is er in dezelfde Europese campagne ook gegokt op de verloren wedstrijden tegen Olympiakos (0-3) en Benfica (2-3). Tegen die laatste ploeg stond hij 56 minuten op het veld.

Volgens de Kansspelcommissie is er echter nog steeds niet genoeg bewijs dat Deschacht zelf heeft gegokt. Een onderzoekscommissie binnen de Belgische voetbalbond gaat nu wel na of hij die wedstrijd bewust manipuleerde.

Bron: Sporza

Gesponsorde artikelen