Einde van de spellingfouten? Google introduceert intelligente spellingcorrector

Einde van de spellingfouten? Google introduceert intelligente spellingcorrector

Google heeft een nieuwe tool gemaakt die spellingfouten opspoort en corrigeert. Met de hulp van artificiële intelligentie zouden zelfs de moeilijkste spellingsregels toepasbaar kunnen zijn. Op die manier heeft Google Docs ook eindelijk een spellingcorrector.

We misten het altijd wel een beetje bij Google. Maar het was te verwachten dat het bedrijf niet zomaar een spellingcorrector wou lanceren. Deze gaat ons volgens Google echt verrassen en fouten vinden die we niet gewend zijn van de gemiddelde spellingscontrole. Bij de lancering zullen enkel bedrijven de tool kunnen gebruiken. Maar op termijn zou de spellingcorrector veel ruimer worden ingezet.

Microsoft

Voorts gaat Google z’n software ‘Smart Reply’ uitbreiden naar Hangouts. Daarmee worden berichten geanalyseerd en worden de meest gepaste antwoorden voorgesteld. Je zal dan drie voorstellen krijgen gebaseerd op jouw gebruikelijke handelingen.

Google zet nu duidelijk in op bedrijven en professionele software. Op dat vlak lag Google ver achter op z’n grote concurrent Microsoft. Die laatste had natuurlijk een enorme voorsprong op Google, maar dat gat lijkt nu te dichten. Google focust zich vooral op het gemakkelijker maken van dagelijkse taken, waarmee veel tijd kan worden bespaard.

Gesponsorde artikelen