Einde van ‘Orange Is the New Black’ in zicht: zevende seizoen wordt ook laatste

Einde van ‘Orange Is the New Black’ in zicht: zevende seizoen wordt ook laatste

‘Orange Is the New Black’ krijgt nog een zevende seizoen, maar daar houdt het ook op. Dat kondigde de cast zelf aan in een filmpje op Twitter. Daarmee komt er een einde aan een van de eerste Netflix Originals waar de streamingdienst mee uitpakte. Dat laatste seizoen komt er al aan in 2019!

Fans van de hitserie Orange Is the New Black kunnen zich beginnen voorbereiden op het einde, want het aankomende zevende seizoen van de serie zal meteen ook het laatste worden. Dat werd door de cast zelf bekendgemaakt in een filmpje waarin ze ook hun fans bedanken.

Seizoen zeven

“Opgepast: hier ga je misschien wel van huilen. Het laatste seizoen, 2019. #OITNB.” was de korte boodschap die er onder het filmpje werd gepost. “Ik ben zo dankbaar voor alle leuke momenten, de kennis, de vriendschap, de liefde en de familie die we hier samen hebben gecreëerd”, zegt Uzo ‘Crazy Eyes’ Aduba, die meteen ook de verwachtingen voor dat laatste seizoen heel hoog legde. “Seizoen zeven, jullie zullen niet teleurgesteld zijn. Het wordt een seizoen dat je nooit zal vergeten”, is Aduba enthousiast. “We gaan je alles geven wat je ooit hebt gewild en nog meer!”

“Na zeven seizoenen is het tijd om de gevangenis te verlaten”, reageert bedenker Jenji Kohan. “Ik zal al de badass vrouw van Litchfield en de fantastische crew waar we mee hebben gewerkt enorm missen. My heart is orange but fade to black.

Veel is er over het aankomende seizoen nog niet geweten. In tegenstelling tot het einde van het vijfde seizoen, vormde de laatste aflevering van het zesde seizoen (dat enorm lang op zich liet wachten) een mooi einde voor de verschillende verhaallijnen. De vraag is dan ook hoe bedenker Jenji Kohan verder zal bouwen op wat we in het voorbije seizoen hebben gezien.

Comedy én drama

Orange Is the New Black was een van de eerste eigen producties van Netflix en gooide meteen hoge ogen. Het eerste seizoen van OITNB, dat uitkwam in de zomer van 2013, werd meteen genomineerd voor 12 Emmy Awards, waaronder die voor Beste Comedy Serie. Het verzilverde er daar drie van.

Opvallend genoeg moest de reeks in 2015 door een nieuwe regel noodgedwongen van categorie veranderen en werd het niet langer als een comedy maar als een dramareeks gezien. Meteen werd het ook genomineerd voor Beste Dramareeks. Zo werd OITNB de eerste, en enige, reeks ooit die genomineerd is voor zowel Beste Comedy als Beste Dramareeks. Het benadrukt meteen de veelzijdigheid van de show, die heel moeilijk in een hokje te duwen is.

De serie werd meermaals geprezen voor de realistische manier waarop het verschillende problemen aankaart. Van politiegeweld, over drugs, tot LGBTQ-rechten. Bedenker Jeni Kohan, die ook aan het roer staat van die andere Netflix-hitreeks GLOW, ging geen enkel taboe uit de weg, maar kon de serie toch vaak ook luchtig houden. En dat opzet werd gesmaakt, want hoewel Netflix amper cijfers vrijgeeft, bleek de serie een van de best bekeken series van de streamingdienst.

House of Cards

De komende tijd wordt emotioneel voor Netflix, want met het einde van Orange Is the New Black en binnenkort ook het laatste seizoen van House of Cards (bekijk hier de trailer voor dat laatste seizoen) verliest het niet alleen twee topseries maar meteen ook twee van hun eerste eigen producties.

Maar het leven gaat ook na Orange Is the New Black en House of Cards uiteraard voort, bekijk hier maar onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen