Eindelijk! Een reclamespotje voor scheermesjes waarin behaarde benen worden geschoren

Eindelijk! Een reclamespotje voor scheermesjes waarin behaarde benen worden geschoren

In reclamespotjes zijn we het jammer genoeg gewoon om vrouwen te zien met zachte huiden zonder oneffenheden, rimpels of lichaamsbeharing. Maar deze beelden geven uiteraard een vertekend beeld van de realiteit. Het scheermessenmerk Billie vond dat het tijd was voor verandering en te laten zien hoe vrouwen er écht uitzien. En ja hoor … Vrouwen hebben ook lichaamshaar!

Als het neerkomt op lichaamsnormen, gaat het soms in de reclamewereld gewoon belachelijk ver. In bijna alle reclamespotjes zie je vrouwen met zachte huiden, gladde benen en glanzende haren. Maar dat laatste krijgen we enkel te zien als het gaat over het haar op je hoofd of aan je ogen. Heel onrealistisch, want vrouwen hebben ook lichaamsbeharing, maar dat wordt nooit getoond.

Het wordt tijd dat we deze mentaliteit een beetje aanpassen en gewoon eerlijk zijn over ons lichaam, inclusief de zogenaamde imperfecties die eigenlijk wel oké zijn. En daar geeft het scheermessenmerk Billie ons gelijk in.

Ja … vrouwen hebben lichaamshaar

Het merk begrijpt ons 100 procent en heeft dus besloten om de wereld te laten zien hoe een natuurlijke vrouw eruit ziet. “Als je enkel gladde, haarloze benen toont, lijkt het ons een conservatieve manier om vrouwen te vertegenwoordigen”, vertelt de mede-oprichter van Billie, Georgina Gooley in The Independent. “Wij hebben altijd gezegd dat scheren een keuze is.” Ze moedigt vrouwen aan door te zeggen dat ze zelf mogen kiezen wat ze met hun lichaamshaar moeten doen.

Gooley gelooft dat hierdoor de eendimensionale manier van denken in de massamedia kan worden veranderd. “We zijn verheugd om een campagne te lanceren die lichaamshaar bij vrouwen een beetje zal normaliseren.”

Het merk heeft besloten om vrouwen natuurlijker te portretteren. “Haren, iedereen heeft ze”, klinkt het in de reclamespot. “Zelfs vrouwen. De wereld doet alsof het niet bestaat, maar het bestaat wel”, gaat het verder. Ondertussen zien we beelden van dames met lichaamshaar: benen, armen, oksels, schaamstreek, … We zien ook vrouwen die hun benen scheren, maar sommige blijven zelfs ongeschoren en behaard.

En de spot eindigt perfect: “Overal, op elke manier. Als je je wil scheren, zullen wij er zijn”, met een beeld waarin twee dames staan: één met geschoren oksels en de ander met ongeschoren oksels. Krachtig!

Eindelijk een spotje voor scheermessen waar geen gladde benen worden geschoren:

Gesponsorde artikelen