Eindelijk is er een emoji voor mensen met ros haar!

Eindelijk is er een emoji voor mensen met ros haar!

Er worden dit jaar maar liefst 157 nieuwe emoji toegevoegd om ons mee te amuseren op onze laptops, tablets en smartphones. De nieuwe lading is meer divers dan ooit met roodharige emoji, emoji met krulhaar, superhelden, kangoeroes en zelfs een oneindigheidsteken. Je weet maar nooit of je die ooit nodig hebt in je WhatsAppgesprekken!

Het ultieme doel van emoji is om een standaard uit te brengen op het vlak van icoontjes zodat zowel Android– als iOS-gebruikers met elkaar kunnen converseren. De afbeeldingen en video in dit artikel zijn een voorproefje van het Unicode Consortium. Oftewel, zo gaan de emoji er ongeveer uit zien. Hoe het eindresultaat uit gaat pakken hangt vooral van de uiteindelijke fabrikanten af. Zo wordt bij Samsung bijvoorbeeld een ander design gebruikt dan bij Apple.

Met 157 nieuwe icoontjes komen er heel wat opties bij, tekst typen wordt haast overbodig. Van kokende en onderkoelde koppies tot roodharige gezichtjes tot een kangoeroe: het feest barst los.

Superhelden, frisbees en DNA

Helaas moeten we het bij deze nieuwe lading qua voedsel met zeer weinig stellen. Zo krijgen we enkel een frosted cupcake en een moon cake voorgeschoteld.

Op dierengebied hebben ze bij emoji voor meer kwantiteit gekozen. We krijgen een schattige lama, een papegaai, een kangoeroe, een nijlpaard, een kleurrijke pauw en nog een aantal schepsels om naar uit te kijken.

Ook leuk: deze nieuwe lijst wordt ook met superhelden en schurken aangevuld. Daarnaast bestaat de nieuwe lijst vooral uit nieuwe voorwerpen. Denk aan frisbees, skateboards, rekeningen en schaakstukken.

Ook de geeks onder ons worden niet vergeten. Zo zullen we uitgebreid voorzien worden van icoontjes van DNA, tubes en ander laboratoriummateriaal.

De volledige lijst met nieuwe emoji:

Gesponsorde artikelen