Eindelijk: Luis Suarez zegt sorry voor beet (en hij zal het weer nooit meer doen)

Eindelijk: Luis Suarez zegt sorry voor beet (en hij zal het weer nooit meer doen)

Luis Suarez heeft zich bij Giorgio Chiellini verontschuldigd voor het bijtincident. En daarmee komt een einde aan een soap die ongeveer een week heeft geduurd, want voor Chiellini is hiermee de kous af. Suarez zal wel nog een schorsing van vier maanden en negen internationale wedstrijden moeten uitzitten.

Het heeft lang geduurd voor Luis Suarez eindelijk zijn fout inzag en zich openbaar verontschuldigde voor het moment dat het hele WK voetbal schokte. In de partij van Uruguay tegen Italië zette Suarez letterlijk zijn tanden in de schouder van Giorgio Chiellini.

Per ongeluk

Hoewel Suarez ontkende, waren de bijtmarkeringen duidelijk te zien. De FIFA tilde er zwaar aan, zeker omdat Suarez al twee keer eerder door het lint ging en een tegenstander beet. Suarez kreeg een schorsing van vier maanden en zal zo een groot deel van de eerste seizoenshelft bij Liverpool missen. In zijn verklaring had Suarez een lachwekkende uitleg voor het incident gegeven:

“Door de botsing verloor ik mijn evenwicht, waardoor mijn lichaam begon te wankelen en ik bovenop mijn tegenstander viel. Op dat moment stootte ik mijn gezicht tegen de speler, met een blauwe plek op mijn kaak en veel pijn in mijn tanden als gevolg.”

“Oude hoerenzonen”

Het stoorde de FIFA ook dat Suarez blijkbaar geen berouw toonde. Gek genoeg bleef de speler verrassend veel steun krijgen. Zeker in zijn thuisland Uruguay, waar de president zo boos was dat hij de FIFA “oude hoerenzonen” noemde. Hij schrok zelf van zijn woorden.

Sorry!

Nu Suarez al enkele dagen thuis in zijn woning net buiten Montevideo is, heeft hij naar eigen zeggen eens kunnen nadenken en kalmeren. Hij plaatste een verklaring op Twitter. “Los van de heisa en de tegenstrijdige verklaringen van de voorbije dagen, die allemaal gebeurd zijn zonder de goede prestaties van mijn nationale team te willen onderbreken, is het de waarheid dat mijn collega Giorgio Chiellini de fysieke gevolgen van een beet heeft moeten ondergaan na een botsing met mij.” Suarez stelt voorts dat hij spijt heeft van wat er gebeurd is en dat hij zich verontschuldigt bij Chiellini en de hele voetbalfamilie.

Suarez belooft ook dat het nooit meer zal gebeuren. We zijn benieuwd of het hem dit keer zal lukken…

Gesponsorde artikelen