Eindelijk! Primark komt vanaf volgend jaar ook naar de Antwerpse Meir

Eindelijk! Primark komt vanaf volgend jaar ook naar de Antwerpse Meir

Na Brussel, Luik, Hasselt en Gent is het ook aan Antwerpen: kledingwinkel Primark opent volgend jaar een filiaal op de Antwerpse Meir. De Ierse keten heeft volgens de Gazet van Antwerpen een vergunning gevraagd voor verschillende panden, onder andere waar vroeger een H&M was. 

De geruchten doen al even de ronde, maar het ziet er nu naar uit dat het echt staat te gebeuren: er komt een Primark in Antwerpen! De Ierse kledingwinkel heeft al even filialen in Brussel, Luik, Hasselt en Gent en trekt nu ook eindelijk naar dé Belgische fashionstad bij uitstek.

Volgens de Gazet van Antwerpen heeft Primark vergunningen aangevraagd voor verschillende panden op de Meir. Primark heeft z’n oog laten vallen op de panden waar vroeger onder andere de winkel van H&M was. Primark zelf wil nog geen commentaar geven.

Fair fashion

Bij de opening van de Gentse vestiging van Primark was er een storm van protest. Het is namelijk geen staatsgeheim dat de kleren van de keten in mensonwaardige omstandigheden gemaakt worden en er zou zelfs kinderarbeid aan te pas komen.

Ook voor de Primark in Antwerpen werd al een protest opgetekend. In januari al – toen de geruchten over een filiaal begonnen – startte een Antwerpse studente Journalistiek een petitie die al bijna 5.000 handtekeningen haalde.

“Wij willen geen Primark in Antwerpen. Hun lage prijzen zorgen voor druk voor de hele sector met extreem lage lonen als gevolg. Ook de productie van hun eigen producten is een massaproductie waarbij mensen werken onder de minimumloon”, zegt Martyna Majchrzak, de studente die de petitie startte. “Dump de dumpwinkel.”

Gesponsorde artikelen