Eindelijk terug beterschap voor cryptocurrency ripple en waarom die groei kan blijven duren

Eindelijk terug beterschap voor cryptocurrency ripple en waarom die groei kan blijven duren

Ripple is zich de laatste dagen aan ’t profileren als een van de best presterende cryptocurrencies van het moment. De virtuele munt herstelt zich eindelijk een beetje na de rampzalige eerste maanden van 2018 en er zijn meerdere redenen om aan te nemen dat die groei niet direct zal stilvallen.

Na bitcoin en ethereum is ripple de derde grootste cryptocurrency met een totale waarde van bijna 23 miljard euro. De munt kende een gigantische groei in 2017 en was dat jaar zelfs de best presterende cryptocurrency.

Na de recordwaarde van 3,82 dollar per ripple begin januari bereikte de virtuele munt begin april een dieptepunt aan 0,47 dollar. Maar sindsdien lijkt de weg naar boven weer ingezet en dat is geen toeval.

Spaanse bank gebruikt technologie van ripple

Ripple is een beetje atypisch als cryptomunt omdat het, in tegenstelling tot de meeste anderen, juist wel probeert samen te werken met banken. Ripple verraste vorige week door zelf te vragen aan de Britse regulators voor meer regularisering rond cryptocurrency.

Enkele dagen ervoor lanceerde Santander, de grootste bank van Spanje, een nieuwe betaalapplicatie die klanten snelle betalingen laat doen naar andere landen. De app is gebaseerd op xCurrenct, de technologie achter ripple, en momenteel beschikbaar in Engeland, Spanje, Polen en Brazilië. Binnenkort zouden nog andere landen volgen. Tegen de zomer streeft Santander ernaar om betalingen via zijn nieuwe app instant af te handelen.

Vertrouwen in onzekere cryptomarkt

De Spaanse bank verhandelt geen ripple via zijn app, maar toont wel dat het gelooft in de technologie achter de virtuele munt. Dat alles zorgt voor extra vertrouwen in ripple en juist dat vertrouwen is iets waar veel investeerders naar op zoek zijn in de heel onzekere markt van cryptocurrencies.

Dat goede nieuws volgt op andere positieve berichten over cryptomunten, zoals het feit dat oerbeleggers Soros en Rockefeller interesse tonen in cryptocurrency. Veel kenners zien ripple als een van de munten waarin zij zouden kunnen investeren, juist door die link met de oude bankenwereld.

Wat de toekomst brengt, blijft natuurlijk afwachten, maar de eerste tekenen zijn alvast positief. Zo klom de waarde van ripple opnieuw naar 0,72 dollar en lijkt de stijging niet direct stil te vallen.

Gesponsorde artikelen