European Championschips: Lize Broekx en Hermien Peters stunten met zilver op EK kajak K2 500 meter

Het was een schitterende middag voor het Belgische kajak in München op de European Championschips. Minuten nadat haar broer brons had gepakt op de K1 1.000 meter deed Hermien Peters met Lize Broeckx nog beter. Het Belgische duo veroverde zilver op de K2 500 meter.

Het EK kajak begon voor Lize Broekx en Hermien Peters donderdag met de nodige pech. Het Belgische duo eindigde in zijn heat in exact dezelfde tijd als de Duitse boot. Kop of munt besliste daardoor wie rechtstreeks naar de finale mocht. Dat bleken uiteindelijk de Duitsers te zijn. Daardoor moesten Broekx en Peters vrijdag nog eens in actie komen in de halve finale. Die wonnen ze echter vol overtuiging waardoor ze zich toch wisten te plaatsen voor de finale.

In die finale K2 500 meter begonnen de Belgen als een speer en halverwege hadden ze zelfs de leiderspositie te pakken, voor de Poolse topfavorieten en de vervloekte Duitsers. Jammer genoeg konden Peters en Broeckx hun voorsprong niet vasthouden, maar met zilver mogen ze heel tevreden zijn. Het Poolse duo behaalde op de afgelopen Olympische Spelen namelijk nog het podium en leek dus op voorhand ongenaakbaar.

Met hun zilveren medaille voegt het Belgische duo nieuw eremetaal toe aan hun mooie collectie. Op de voorbije twee WK’s pakten ze namelijk telkens brons.

European Championships

In München, Duitsland zijn op dit moment het multisportevenement European Championships georganiseerd. Tussen 11 en 21 augustus worden in die stad Europese kampioenschappen van heel wat sporter afgewerkt. Het gaat om atletiek, weg- en baanwielrennen, turnen, roeien, triatlon, sportklimmen, kanosprint, tafeltennis en beachvolley. Door die verschillende EK’s op één tijdstip en één locatie te bundelen hopen de sportbonden meer belangstelling op te wekken.

België staat na de medailles van Artuur Peters en Lize Broekx en Hermien Peters met een totaal van negen medailles, waaronder drie keer goud. Die gouden medailles waren voor Lotte Kopecky (in de afvallingsrace en de puntenkoers op het EK baanwielrennen) en Nafi Thiam (op de zevenkamp op het EK atletiek).

Meer
Lees meer...