Eliot gaat naar het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv met ‘Wake Up’

Eliot gaat naar het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv met ‘Wake Up’

Dat Eliot ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, wisten we al. Maar nu weten we ook welk nummer hij daar zal brengen. ‘Wake Up’ heet het en het is geschreven door Pierre Dumoulin, die ook Blanche naar de vierde plaats hielp in 2017. Schopt Eliot het ook dit jaar zo ver? Wij duimen alvast!

Eliot, onze Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv, liet vanmorgen voor het eerst zijn nummer voor de wedstrijd horen. ‘Wake Up’ heet het en het heeft een mooie boodschap, vertelde hij op MNM: “De wereld moet dringend wakker geschud worden, het nummer is een boodschap aan de nieuwe generatie om dingen te veranderen.”

Ook vierde?

Eliot Vassamillet werd al in januari aangekondigd als de Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival dit jaar. Ook in 2019 is het weer de beurt aan onze Franstalige collega’s om iemand te kiezen voor het festival. En die hebben ze op dezelfde manier gevonden als zijn twee voorgangers: net zoals Loïc Nottet en Blanche, werd ook Eliot bekend door zijn deelname aan The Voice Belgique.

Maar zal Eliot ook net als Blanche en Loïc vierde worden op het Eurovisiesongfestival? Door dit nummer te kiezen, zet hij al zeker een stap in de goede richting. Het werd namelijk ook geschreven door Pierre Dumoulin. Zegt die naam je niks? Hij schreef ook ‘City Lights’, het lied van Blanche. Dumoulin schrijft ook nummers voor Noémie Wolfs, Emma Bale en Tessa Dixson.

Bekijk hier ‘Wake Up’ van Eliot:

Het Eurovisiesongfestival is in 2019 in Tel Aviv, nadat Israël de wedstrijd vorig jaar won met Netta. De halve finales vallen op 14 en 16 mei. Eliot neemt deel in de eerste halve finale en zal zich daar moeten bewijzen tegen onder andere Cyprus, IJsland en Portugal. De finale van het Eurovisiesongfestival is op 18 mei. Maak maar al je agenda vrij!

Gesponsorde artikelen