Elke seconde verwijdert Google honderd ongepaste advertenties

Elke seconde verwijdert Google honderd ongepaste advertenties

Het voorbije jaar heeft het internetbedrijf Google meer dan 3,2 miljard advertenties van zijn platformen verwijderd. Gemiddeld werden dan ook per seconde meer dan honderd boodschappen weggehaald. Dat staat in een rapport dat door het bedrijf over zijn beleid tegen ongepaste content werd gepubliceerd. Er moet daarbij ook een duidelijk stijgende tendens worden gemeld.

In vergelijking met het jaar voordien is er een verdubbeling in de hoeveelheid weggehaalde content. Over een periode van twee jaar is er zelfs sprake van een verviervoudiging. Het fenomeen wordt toegeschreven aan de strengere regels die worden gehanteerd en de introductie van efficiëntere technologieën om misbruik op te sporen.

Ongepaste content

Google zegt dat het moet optreden tegen de hoeveelheid van ongepaste online activiteiten. Daardoor werden 79 miljoen reclames geblokkeerd omdat de boodschappen naar malware-websites leiden en in totaal verwijderden ze 400.000 onveilige websites. Er werd ook opgetreden tegen 66 miljoen boodschappen die gebruikers alleen maar probeerden aan te zetten om op reclame te klikken. Tegen 48 miljoen reclames die de bedoeling hadden om gebruikers ongewenste software te laten installeren, werden sancties ondernomen.

In totaal werden 320.000 uitgevers van het netwerk van Google verwijderd. Ook werden 90.000 websites en 700.000 mobiele applicaties op een zwarte lijst geplaatst. Google zegt dat ze maandelijks twee miljoen pagina’s vermijden omdat er inbreuken tegen het beleid van het bedrijf worden vastgesteld. Het gaat vooral om websites die een financieel voordeel proberen te halen uit de verspreiding van ongepaste of controversiële content. Er werden 8.700 pagina’s verwijderd omdat er bewijzen van discriminatie en intolerantie werden gevonden.

12.000 websites werden geblokkeerd omdat de eigenaars louter content van andere websites probeerden te dupliceren of kopiëren. Dat betekende een stijging met 20 procent tegenover het jaar voordien. Eveneens werden 7.000 AdWords-accounts geschorst.

Gesponsorde artikelen