Elon Musk: “Aliens bouwden piramides”, krijgt uitnodiging van Egypte

Elon Musk
Isopix

Elon Musk wordt door velen gezien als een hedendaags genie. Maar sommige van zijn ideeën zijn nogal euhm … apart. En dan hebben we het voor één keer niet over de naam van zijn zoontje X AE A-XII. Musk is er namelijk van overtuigd dat de piramides in Egypte gebouwd werden door aliens.

“Aliens hebben de piramides gebouwd, overduidelijk.” Met die tweet verbaasde Elon Musk de wereld. Hij toonde nadien ook nog aan dat hij het echt meende door enkele artikelen te delen waaruit moet blijken dat het onmogelijk is voor de mens om piramides te bouwen.

Aliens

Dat Elon Musk een fascinatie heeft voor de ruimte, moeten we natuurlijk niet meer uitleggen. Hij lanceerde zo enkele maanden geleden met zijn ruimtebedrijf SpaceX nog de eerste bemande commerciële ruimtevlucht, waarvan de astronauten enkele dagen geleden veilig en wel terug op de aarde geland zijn.

Maar nu komt Elon Musk met een merkwaardige nieuwe theorie. Volgens de Zuid-Afrikaan zouden de piramides in Egypte niet gebouwd zijn door de mens, maar wel door aliens.

Egypte: “Kom zelf maar eens kijken”

Rania A. Al Mashat, de Egyptische minister van internationale samenwerking, reageerde al op de bizarre tweet van Elon Musk en nodigde de ondernemer al uit om een bezoekje te brengen aan de piramides. “Ik volg je werk met veel admiratie”, zo begon ze haar tweet. “Ik nodig jou en SpaceX uit om de geschriften te onderzoeken over hoe de piramides gebouwd werden. Je kan ook naar de graven kijken van de piramidebouwers. Mr. Musk, we wachten op je.”

Elon Musk reageerde niet op de uitnodiging, maar hij deelde later wel nog een artikel waarin uitgelegd werd hoe mensen de piramides bouwden. Dus na een beetje research heeft hij een dag later zijn eigen theorie moeten ontkrachten.

Gesponsorde artikelen