Elon Musk: “Apple is het Tesla-kerkhof, ze nemen de mensen aan die wij ontslaan”

Elon Musk heeft zich in een interview met de Duitse krant Handelsblatt nogal giftig uitgelaten over technologiebedrijf Apple. De topman van onder meer Tesla en SpaceX vertelt dat er binnen zijn autobedrijf vaak gelachen wordt met de iPhone-maker. “We noemen Apple wel eens het Tesla-kerkhof.”

Volgens Elon Musk slaagt Apple er – in tegenstelling tot wat eerder werd geschreven – niet in om de beste werknemers van Tesla over te nemen. “Ze nemen eigenlijk de mensen aan die wij hebben ontslagen. We lachen er eigenlijk altijd mee, en noemen Apple het Tesla-kerkhof. Als je het niet kunt maken bij Tesla, dan ga je gewoon bij Apple werken. Echt, ik lach er niet mee.”

“Heb je de Apple Watch al eens goed bekeken?”

Volgens Musk snapt hij wel waarom Apple aan een eigen wagen werkt, en noemt het “de logische volgende stap” voor het bedrijf. Maar in plaats van daar te stoppen, en Tim Cook en co succes te wensen, begon hij de nieuwe Apple-producten wat uit te lachen. “Heb je de Apple Watch al eens goed bekeken?”, vraagt hij aan de reporter, waarna hij in de lach schiet.

“Nee, echt. Het is goed dat Apple het goed doet, en geld investeert in nieuwe sectoren”, zo gaat Musk verder. “Maar auto’s zijn echt wel wat ingewikkelder dan smartphones of smartwatches.” Dat is toch een andere toon dan Musk eerder dit jaar aannam. In februari vertelde hij nog dat Apple Car een geweldig idee zou zijn, maar dat was misschien voor Apple de Tesla-werknemers begon te cont(r)acteren.

epa
Meer
Lees meer...