Elon Musk is een volksheld, maar blijkt als zakenman voor geen haar te vertrouwen

Elon Musk is een volksheld, maar blijkt als zakenman voor geen haar te vertrouwen

Elon Musk mag dan wel populair lijken bij het publiek, op Wall Street vertrouwen ze hem niet. Een analist van Tesla zei op de Amerikaanse nieuwszender CNBC letterlijk “nee” op de vraag of hij Musk vertrouwt. Het interview ging over de kwartaalcijfers van Tesla. Tussen alle euforie van de voorbije dagen voorspellen die immers niet veel goeds.

Weer slecht nieuws voor Tesla: netto verloren ze opnieuw dik 675 miljoen dollar. Het is hun grootste kwartaalverlies ooit, nadat ze eerst al eens een tekort van 619 dollar moesten weten te verteren.

Geld straks op?

Het persbureau Bloomberg onderzocht wat er nu eigenlijk mis is bij Tesla. Zij kwamen erachter dat het bedrijf zo’n 500.000 dollar per uur ‘verbrandt’. Op die manier zouden de financiĆ«le buffers van Tesla tegen de eerste week van de maand augustus van dit jaar opgebruikt zijn.

Ook de problemen rond Model 3 raken maar niet opgelost. Eerder deze week toonde Musk dat hij succesvol een auto de ruimte inkrijgt, maar Model 3 op tijd een plaats in de showroom geven, gaat precies toch een beetje zijn petje te boven.

Gesponsorde artikelen