Elon Musk levert eerste 1.000 vlammenwerpers af

Elon Musk levert eerste 1.000 vlammenwerpers af

The Boring Company, het tunnelconstructiebedrijf van Elon Musk, heeft de eerste 1.000 exemplaren van zijn vlammenwerper uitgedeeld. Sommige fans kwamen zelfs van duizenden kilometers ver om hun ‘speeltje’, om wettelijke redenen getiteld ‘Not-a-flamethrower’, uit de handen van Elon Musk te mogen ontvangen. In totaal zijn er zo’n 20.000 vlammenwerpers besteld.

Elon Musk heeft met zijn The Boring Company de eerste lading vlammenwerpers geproduceerd en uitgedeeld aan kopers. Zo’n 1.000 exemplaren, van de in totaal 20.000 bestelde vlammenwerpers, werden uitgedeeld. Omdat er natuurlijk wetten zijn rond het vervoeren van dergelijke wapens, noemde Elon Musk ze, heel inventief, ‘Not-a-flamethrower’. Zo konden ze zonder problemen worden verscheept.

Benjamin Franklin

Het project begon allemaal aan het einde van 2016, toen Elon Musk een nieuw bedrijfje oprichtte: The Boring Company (een woordgrapje: ‘boring’ is uiteraard ook Engels voor ‘saai’). Daarmee wou hij een ondergronds netwerk gaan uitbouwen om zo de verkeersproblemen in de VS aan te pakken (meer informatie over die tunnels, vind je hier).

Om genoeg middelen te hebben, liet de SpaceX- en Tesla-topman een ballonnetje op op Twitter om vlammenwerpers te gaan verkopen. Op amper vier dagen waren er al 20.000 exemplaren besteld. Aan 500 dollar (424 euro) per stuk, haalde hij zo 10 miljoen dollar (zo’n 8,5 miljoen euro) binnen.

Verschillende fans kwamen het ‘speeltje’ zelf ophalen. Eén grote fan reed zo meer dan 4.000 kilometer om de vlammenwerper in handen te krijgen. “Stel je voor dat je de mogelijkheid hebt om een vlieger en een sleutel te krijgen van Benjamin Franklin”, reageerde de 45-jarige milieuwetenschapper Dennis Dorhman.

Voor alle zekerheid tweette Musk ook de voorwaarden van de vlammenwerper: een vier verzen tellend rijmpje

Gesponsorde artikelen