Left Right
scrollTop top

Eerste stap richting zelfrijdende auto’s: Elon Musk voltooit geautomatiseerde tunnel in Las Vegas


Elon Musk
© YouTube

The Boring Company, het bedrijf van ondernemer Elon Musk heeft de bouw van een tweede tunnel onder het Las Vegas Convention Center voltooid. Het project kostte zo’n 48,57 miljoen euro en is bedoeld om mensen makkelijker te vervoeren tussen twee locaties.

Rijden onze auto’s binnenkort volledig automatisch? De eerste stap daar naartoe is alvast gezet. Met zijn bedrijf The Boring Company rondde Elon Musk de eerste fase van het People Mover-systeem af. Dat bestaat uit twee tunnels die auto’s tegen een zeer hoge snelheid zullen kunnen vervoeren.

Nu de bouw van die tweede tunnel voltooid is, bereidt The Boring Company zich voor op de tweede stap. Het bedrijf gaat bovengrondse passagiersstations bouwen aan het einde van elke tunnel.

Daarvoor heeft het nog een half jaar de tijd. De lancering van de Convention Center Loop, de formele benaming van het tunnelcomplex, staat gepland in januari van volgend kalenderjaar. Musk hoopt daarmee net op tijd te zijn voor de Consumer Electronics Show. Dat is een grote technologiebeurs die ieder jaar in Las Vegas plaatsvindt.

Efficiënt vervoersmiddel

De Convention Center Loop is het eerste commerciële transportproject van The Boring Company. Eerder ontwikkelde het boorbedrijf een testtunnel in Los Angeles waar het hoofdkantoor van SpaceX (dat andere bedrijf van Musk) gevestigd is.

The Loop vervoert mensen doorheen het Las Vegas Convention Center, een van de belangrijkste overheidsgebouwen in de Amerikaanse staat Nevada. Vooral de snelheid waarmee dat gebeurt, is indrukwekkend. Zo zouden de passagiers in minder dan 2 minuten op hun bestemming zijn. Normaal duurt zo’n verplaatsing 15 minuten. Van een snelheidsupgrade gesproken.

(Nog) geen zelfrijdende auto’s

The Loop vervoert haar passagiers in verschillende Tesla-modellen. Hoewel die op termijn autonoom moeten rijden, lijkt die ambitie eerder iets voor de toekomst. “Wanneer we op het punt komen dat het volledig veilig is om voertuigen zelf te laten rijden, zullen we die stap zetten”, verklaart Steve Hill, CEO van de Las Vegas Convention.

Plannen voor andere projecten heeft The Boring Company voorlopig niet. Volgens insiders zou het bedrijf de tunnel eerst uitgebreid testen voor het project op grote schaal gelanceerd wordt. Een Europese variant zit er dus niet onmiddellijk aan te komen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.162.661
 • Aantal
  doden
  1.396.375
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755