Elon Musk van plan om Twitter betalend te maken voor deel van gebruikers?

Nu de raad van bestuur van Twitter zijn overnamebod heeft geaccepteerd, heeft Elon Musk zijn ideeën voor de toekomst van het platform onthuld. Hij is met name van plan om sommige van zijn gebruikers te laten betalen.

In een tweet die gisteravond werd verstuurd, kondigde Elon Musk aan dat hij van plan is sommige gebruikers te laten betalen om op Twitter te blijven. “Twitter zal nog steeds gratis zijn voor gelegenheidsgebruikers, maar er kan een kleine kost komen voor zakelijke/overheidsgebruikers”, zei hij.

Twitter Blue

Hoewel men zich kan voorstellen dat deze “kleine kost” overkomelijk zal zijn voor bedrijven en overheden, zal het toch de inherente filosofie van Twitter veranderen, die altijd gratis is geweest. Tenminste voor de traditionele versie. Er is ook een betaalde dienst, Twitter Blue genaamd, die toegang geeft tot extra functies.

Deze betaalde dienst is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Met name kunt u een tweet verwijderen, gebruik maken van een “lees”-modus, “bladwijzermappen” hebben of artikelen lezen zonder reclame. Binnenkort zou Twitter, via zijn “lab”, zijn betalende gebruikers ook de langverwachte (en veelbesproken) mogelijkheid moeten bieden om een verzonden tweet te bewerken.

Twitter Blue kost momenteel 2,99 dollar per maand. In een tweet die vorige week werd gepubliceerd en sindsdien is verwijderd, had Musk laten doorschemeren dat hij overwoog om het abonnement goedkoper te maken.

(am)

Meer
Lees meer...