‘Emily in Paris’: Opnames vierde seizoen gaan begin 2024 van start

Met enige vertraging zouden begin 2024 dan toch de opnames voor het vierde seizoen van Emily in Paris van start gaan. De staking van de scenaristen en de acteurs in Hollywood in combinatie met de nadere Olympische Spelen in de Franse hoofdstad komende zomer zorgen ervoor dat het uiterst moeilijk plannen is. Toch heeft de productie nu een moment en locaties gevonden om de opnames te laten doorgaan.

De voorbije drie jaar kregen we telkens op het einde van het jaar een nieuw seizoen van Emily in Paris op Netflix. Dat zal in 2023 niet het geval zijn. De opnames voor het programma zijn namelijk nog niet eens begonnen. De recent opgeloste staking van de scenaristenvakbond in Hollywood zorgde enige tijd terug voor de eerste vertraging. Daardoor konden de geplande opnames deze zomer niet van start gaan.

Olympische Spelen

Door die vertraging kwam de productie in de problemen met zijn locatie. De binnenopnames van Emily in Paris gingen de voorbije drie jaar namelijk altijd door in de populaire studio’s van Cité du Cinema. Die is van november 2023 tot eind 1 oktober 2024 echter gereserveerd voor de Olympische Spelen. Die gaan deze zomer door in de Franse hoofdstad, waardoor de voorbereidingen nu al volop aan de gang zijn. Zo komt het enorme olympische restaurant voor alle atleten en hun entourage in de Cité du Cinema.

Als vervanglocatie vond de productie van Emily in Paris de nabijgelegen Studios Monjoie. De Olympische Spelen zorgt echter ook voor problemen bij de buitenopnames. Van juni tot september zijn namelijk alle shoots in Parijs verboden. Enkele populaire en belangrijke locaties worden zelfs al vanaf maart afgesloten. Daardoor zullen de opnames normaal gezien in januari van start gaan. Dat meldt Variety.

Overigens zou het vierde seizoen van Emily in Paris zich niet volledig afspelen in Parijs, maar ook deels in Rome.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...