Eminem haalt keihard uit naar Donald Trump met geniale freestyle rap

Eminem haalt keihard uit naar Donald Trump met geniale freestyle rap

Eminem heeft nog eens van zich laten horen. De Amerikaanse rapper maakte voor de 2017 BET Hip Hop Awards een freestyle rap waarin hij zich vier minuten lang richt tegen Donald Trump. Zoals we Eminem kennen, houdt hij zich totaal niet in in zijn ‘diss track’: “We fucking HATE Trump!”

Dat Marshall Mathers, zoals Eminem echt heet, geen fan van president Donald Trump is, is al langer geweten. En dat hij weet waarover hij spreekt blijkt uit de freestyle rap die op Twitter staat.

De rapper verwijst in zijn rap regelmatig naar verkiezingsbeloftes van Donald Trump zoals het bouwen van “the wall” en het verlagen van de belastingen. Tussendoor verwijt hij de president racisme, het starten van een “nuclear holocaust” en het feit dat hij geen steun geeft aan Puerto Rico na de orkaan.

Oproep aan fans

Eminem verwijst ook regelmatig naar de NFL, de Americanfootballcompetitie, waarin veel spelers uit protest tegen Trump weigeren recht te staan tijdens het volkslied. Zo verwijst de rapper ook naar Colin Kaepernick, de speler die met het protest begon en nu zonder ploeg zit.

Op het einde doet Eminem een oproep aan zijn fans: “You’re either for or against and if you can’t decide who you like more and you’re split on who you should stand beside, I’ll do it for you with this: Fuck you!

Beluister de freestyle rap hier:

Nu is het aan Donald Trump … “dj, spin that shit

Gesponsorde artikelen