Eminem ondervraagd door geheime dienst wegens “bedreigende teksten” over Ivanka Trump

Eminem is door de geheime dienst ondervraagd over zijn nummer Framed. Dat meldt de Amerikaanse nieuwswebsite BuzzFeed, die de juridische documenten kon inkijken. In de song zong Eminem onder andere over Ivanka Trump, de dochter van de president. Naar oordeel van de geheime dienst zou het gegaan zijn om “bedreigende teksten”.

Het “domme blonde meisje” dat werd “gedumpt in een vijver” en in “de koffer van mijn auto” is beland. Zo rapt Eminem over Ivanka Trump in zijn song Framed van de plaat ‘Revival’ die in 2017 het daglicht zag.

Een pro-Trump-journalist van de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ zou de songteksten gerapporteerd hebben bij de autoriteiten wegens “ongepaste inhoud tegenover Donald Trump en bedreigende commentaren tegenover Ivanka Trump”.

Eminem steekt terug

Na het gesprek concludeerde de geheime dienst om toch geen gevolg te geven aan de zaak. En Eminem zou Eminem niet zijn als hij er niet gewoon mee zou spotten. Zo zong hij in zijn nieuwere lied The Ringer over “de oranje agent” (een verwijzing naar Trump) die
de geheime dienst op hem afstuurde.

Meer
Lees meer...