Emir van Dubai stuurt zijn vrouw met voor 350.000 dollar goederen in hun privéjet naar Haïti

Emir van Dubai stuurt zijn vrouw met voor 350.000 dollar goederen in hun privéjet naar Haïti

De emir van Dubai heeft zijn goed hart laten zien door voor 350.000 dollar aan hulpgoederen naar Haïti te sturen. Hij vervoerde alles met zijn privéjet naar het straatarme land dat zwaar getroffen werd door orkaan Matthew. De vrouw van de sjeik nam de organisatie van de missie persoonlijk op zich door mee te vliegen.

Zo’n 90 ton aan hulpgoederen zijn vanuit Dubai met de Boeing 747 van sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum naar Haïti gestuurd. Daar is alle hulp na orkaan Matthew nog altijd welkom. Ongeveer 300.000 mensen zijn het dak boven hun hoofd kwijtgeraakt en naar schatting duizend mensen zijn al om het leven gekomen. Het was de vrouw van de emir, prinses Haya Bint Al Hussein, die ervoor zorgde dat alles z’n bestemming bereikt heeft.

Onder de hulpgoederen zijn er tenten, muskietennetten, een medische voorraad en eenheden om water te zuiveren. De wereld leefde na de ramp meteen mee met het land, omdat we ons allemaal nog de dramatische aardbeving van 2010 herinneren. Het is dan ook niet te geloven dat ze amper zes jaar later weer door een verwoestende natuurramp worden getroffen.

Instagram

Prinses Haya wordt fel geprezen voor haar reis naar Haïti. Haar Instagram staat vol met foto’s waarmee ze duidelijk wil maken hoe ernstig de situatie is en hoe noodzakelijk hulp is. Ze heeft ook lof voor het initiatief van haar echtgenoot en voor het werk dat de Verenigde Arabische Emiraten komen verrichten, terwijl er in hun eigen regio oorlogen woeden. Haya is de dochter van de koning van Jordanië en wordt door een pak mensen gevolgd op Instagram. Een greep uit de meest opmerkelijke foto’s uit Haïti…

Getty Images
(Bronnen: Business Insider, Instagram)

Gesponsorde artikelen