En de prijs voor slechtste stad gaat naar… Bombay

En de prijs voor slechtste stad gaat naar… Bombay

“Vuile straten, onmogelijk om je te verplaatsen en gewoon een slechte allround ervaring”, zeggen de gebruikers van reiswebsite TripAdvisor over Bombay. De grootste stad van India komt daarmee als slechtste toeristische stad uit de jaarlijkse ‘Cities Survey’ van de website. Tokio en New York zijn de aangenaamste steden om een reisje te maken.

De Cities Survey bundelt de meningen van 54.000 reizigers over de top 37 van de meest toeristische steden. De deelnemers beoordeelden de steden op 16 categorieën en in de categorie ‘beste allround ervaring’ staat Bombay dus op een teleurstellende laatste plaats.

Nochtans doet de Indische stad het in de andere categorieën niet zo bijster slecht. Oké, volgens de enquête heeft Bombay wel de vuilste straten en is het een ramp om je te verplaatsen in de stad. Maar als we het lijstje verder bekijken, valt op dat Moskou in maar liefst vijf categorieën het kneusje van de groep is. Toch staat de Russische hoofdstad pas op de derde laatste plaats bij de allround ervaring.

Ook de resultaten van Brussel zijn niet echt om over naar huis te schrijven. Onze hoofdstad staat op de derde laatste plaats als het op vriendelijke taxichauffeurs en degelijke hotels aankomt.

De Japanse hoofdstad Tokio blijkt daarentegen een echte aanrader te zijn. Volgens de 54.000 reizigers biedt de Japanse hoofdstad het aantrekkelijkste totaalpakket. Maar als je vooral lekker wil eten en keihard wil feesten, trek je beter naar New York.

TripAdvisor

We bekijken even waar je deze zomer niet moet zijn:

1. Bombay

Tenzij de vuile straten en de moeilijke verplaatsingsmogelijkheden je niets kunnen schelen, blijf je beter weg uit Bombay.

2. Moskou

In Moskou vind je onder andere de minst vriendelijke inwoners, de slechtste taxidiensten en de vreselijkste hotels.

3. Punta Cana (Dominicaanse Republiek)

Punta Cana op de Dominicaanse Republiek is de ideale plek om aan het strand te liggen, maar dat is dan ook echt alles. Het is de slechtste stad om te winkelen en om te eten en er zijn amper interessante attracties.

4. Marrakesh

In Marrakesh heb je het slechtste openbaar vervoer en het ergste nachtleven, de Marokkaanse stad is ook niet echt familievriendelijk.

En waar je absoluut wel naartoe moet:

1. Tokio

Tokio heeft de vriendelijkste inwoners, de properste straten, het beste openbaar vervoer en de leukste allround ervaring.

2. New York

Voor de feestvierders is New York the place to be.

3. Rome

Voor het meeste cultuur en de beste attracties moet je in de hoofdstad van Italië zijn.

4. Boedapest

En een reisje naar Boedapest bezorgt je het meeste waar voor je geld.Bronnen: The Independent, TripAdvisor

Gesponsorde artikelen