En nu voor écht: dit zijn de enige echte 10 deelnemers van De Mol

En nu voor écht: dit zijn de enige echte 10 deelnemers van De Mol

Nog drie keer slapen en dan start op VIER eindelijk het langverwachte gloednieuwe seizoen van De Mol. En nu weten we ook welke 9 deelnemers de strijd aangaan om die ene ‘saboteur’ te ontmaskeren. Vijf mannen, vijf vrouwen – just like the good old days – allemaal tussen 25 en 52 jaar. Check hier de 10 deelnemers die ons vanaf maandag 9 weken lang in de ban zullen houden …

Je hebt er zeer waarschijnlijk al iets van opgevangen, maar de presentatie van het vierde seizoen van De Mol is in handen van Gilles De Coster. Samen met 10 knappe koppen trok hij drie weken lang door Argentinië waar ze onderwerg verschillende opdrachten uitvoerden met maar één doel: geld verdienen. En natuurlijk: de mol ontmaskeren. Want uiteraard zit er één saboteur in het spel die de opdrachten zo subtiel mogelijk probeert te manipuleren.

En, wat denk je? Wie van deze 10 is De Mol?

1.

Wie? Bruno

Leeftijd? 45

Beroep? Aannemer

Waarom De Mol? “Ik heb het programma vroeger met heel veel passie bekeken… en ik ben wel iemand die graag avonturen aangaat.”

Sterktes? Tenten opzetten

Zwaktes? Koken

Ook dit nog: Noemt zichzelf “gene stoute”, maar is wel geïnteresseerd in mensen. Wat hem al het meest opbracht in het leven is “correct zijn in alle vormen van het woord”. Liep vroeger marathons, gaat nu heel vaak naar concerten.

VIER

2.

Wie? Cathy

Leeftijd? 37

Beroep? Huisvrouw met drie diploma’s: economische wetenschappen, Europees recht en politieke wetenschappen

Waarom De Mol? “Toen ik jonger was keek ik er altijd naar uit om naar De Mol te mogen kijken. Ik heb de 3 seizoenen van De Mol gezien en elk seizoen vond ik het spijtig dat ik er niet bij was!”

Sterktes? Haar diploma’s

Zwaktes? Tekenen

Ook dit nog: Ze woont het grootste deel van het jaar met haar man en kinderen in Griekenland, tijdens de schoolvakanties zijn ze in België. Ook haar mama zegt vaak “alé, nu heb je zo gestudeerd en zit je daar.” Al heeft ze wel haar eigen webshop met wollen drogerballen (iets tegen allergieën), en is ze er gerust in dat ze er ooit wel degelijk een job vindt naargelang haar diploma’s.

VIER

3.

Wie? Gilles

Leeftijd? 27

Beroep? Brand Manager

Waarom De Mol? “Ik ben iemand die zich 100% smijt en die er altijd voor gaat. Ik ben echt lid van de YOLO-generatie. Alles wat met spanning te maken heeft, vind ik superleuk. En De Mol, dat was gewoon een leven geworden Agatha Christie-boek.”

Sterktes? Avonturier, leidersfiguur

Zwaktes? Paardrijden

Ook dit nog: Zijn lievelingseten is McDonald’s, hier excuseert hij zich voor. Zag Jaws toen hij 6 was, is daarna heel lang niet in zee geweest tot hij in Zuid-Afrika vanuit een kooi haaien ging lokken en hun tanden tot op 10-15 centimeter van zijn gezicht zag. Zijn fobie is niet helemaal overwonnen na deze ervaring. Zijn motto? “Leef, ga ervoor.”

VIER

4.

Wie? Hanne

Leeftijd? 25

Beroep? Organiseert kinderfeestjes, heeft een eigen webshop én winkel

Waarom De Mol? “Omdat ik heeeel veel zin in avontuur heb. Ik doe niets liever dan spelletjes spelen. Ik was tijdens de vorige seizoenen nog vrij jong, maar ik herinner me nog levendig hoe ik altijd op het puntje van m’n stoel zat. De spelletjes hebben me later bij de Chiro ook geïnspireerd.”

Sterktes? Veel lef

Zwaktes? Te veel lef

Ook dit nog: Ze is bijzonder creatief en wil alles “meer extreem dan doorsnee”. Overtuigde ooit iedereen op de Chiro een gigantische hartjespoort te bouwen, heeft ook enkele jaren meegedaan met Route Du Soleil én goed gescoord.

VIER

5.

Wie? Issabel

Leeftijd? 29

Beroep? Advocate

Waarom De Mol? “Ik herinner me dat ik het geniaal gevonden vond en dat het telkens weer leuke avonden waren met ons ganse gezin. Ik ben nogal bezeten door detectiveverhalen en spannende ontdekkingen…”

Sterktes? Tekenen

Zwaktes? Quizzen

Ook dit nog: “Gewoon … gaan! Genieten.” is haar motto. Wil gewoon “ergens staan” en daar werkt ze hard voor. Gebruikt het woord tantalaffaires in een gesprek. Kroop als kind ooit uit haar raam om samen met een vriendin op het kerkhof te wandelen. Eet mayonaise bij haar pizza.

VIER

6.

Wie? Manuella

Leeftijd? 52, en daarmee de oudste van de bende

Beroep? Naaister

Waarom De Mol? “Ik wil wel eens zien hoe ver ik geraak. Mijn dochters zeggen me: mama, je moet je eigen, grappige zelve blijven. Maar ik denk: er zit een beest in mij, en dat moet eruit!”

Zwaktes? Haar nonchalance

Hobby’s? Skaten, fitnessen, zumba, naar de cinema gaan

Ook dit nog: Leerde haar man kennen in de discotheek en vroeg hem op de man af te kiezen tussen haar of haar vriendin. Leest ook veel boeken en is aangesloten bij een boekenleesclub. Omschrijft De Mol als een programma’ke en is benieuwd hoe ver een naaisterke geraakt.

VIER

7.

Wie? Marc

Leeftijd? 49

Beroep? Buschauffeur

Waarom De Mol? “Vorig jaar werden er plots kandidaten gezocht. En ik dacht: dat avontuur wil ik wel eens van de andere kant meemaken! Ik wil echt deel zijn van dit topprogramma.”

Sterktes? Zeer goeie ogen

Zwaktes? Jaren ’80 muziek

Ook dit nog: Wordt zeer graag uitgedaagd, maakte ooit een bungeejump van 180 meter nadat zijn zwangere vrouw aan de telefoon zei “dat durf je toch niet”. Vertelt héél graag verhalen. “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”, is zijn motto.

VIER

8.

Wie? Ruth

Leeftijd? 46

Beroep? Sales Administrator

Waarom De Mol? “Op aanraden van mijn zoon ben ik een tijd geleden dingen beginnen doen die buiten mijn comfotzone liggen, zoals improvisatietheater. En dus De Mol. Ik wil heel graag mijn eigen grenzen verleggen.”

Sterktes? Schreef haar eigen novelle Lucht, waarmee ze een Gouden Leeuw won

Zwaktes? Ongeduldig

Ook dit nog: Zeer enthousiast, open en nieuwsgierig. Werd ooit emotioneel toen Drank en Drugs live hoorde op de radio vanop de Pukkelpopweide: “Mijn zonen waren daar ook en als ik hoorde hoe blij iedereen daar was, raakte mij dat echt.” Vindt zichzelf soms té enthousiast. Begint te ratelen als ze zenuwachtig wordt en wordt dan moe van zichzelf.

VIER

9.

Wie? Stijn

Leeftijd? 25

Beroep? Ingenieur

Waarom De Mol? “Toen ik de allereerste aflevering van De Mol gezien had, zei ik al: later ga ik daar ooit aan meedoen. Nu is de kans daar. Ik ben geboeid door het psychologische spel dat de hele tijd bezig is tussen de kandidaten… terwijl daar toch ook altijd mooie vriendschappen gesmeed worden.”

Sterktes? Aardrijkskunde

Zwaktes? Uitstelgedrag

Ook dit nog: Wordt gek als zijn benen vastzitten. Zat ooit vast in een speleobox en liet de auto stoppen op de pechstrook omdat hij ‘vastzat’ in de auto. Zijn lief heeft schrik dat hij een bekende Vlaming wordt. Houdt van voetbal en speelt zelf ook.

VIER

10.

Wie? Thibaud

Leeftijd? 48

Beroep? Bedrijfsleider

Waarom De Mol? “Op de ene of de andere manier slaag ik er in om mensen sturing te geven, ze in een richting te duwen. Dus dacht ik: dat is misschien eens leuk om toe te passen. En als dat dan schone televisie oplevert, waarom niet?”

Sterktes? Zijn zesde zintuig

Zwaktes? Quizzen

Ook dit nog: Gaat moeilijke beslissingen nooit uit de weg, hoewel hij de nacht voor hij iemand moet ontslaan vaak slecht slaapt. Zijn hobby’s zijn eten en drinken, wijn in het bijzonder. Luistert graag naar StuBru, behalve Gunther D. Dit werd gênant toen Gunther D deel uitmaakte van de selecties voor De Mol.

VIER

Tweede leven online

Die-hard fans van het programma kunnen zich vanaf vandaag ook aanmelden op het speciaal ontwikkelde webplatform van De Mol via demol.vier.be. Daarop zal vanaf maandag exclusief beeldmateriaal verschijnen met extra video’s vanuit Argentinië. Je vindt er ook alle informatie over de kandidaten, interviews met de afvallers, … In je eigen ‘molboekje’ kan je bijgevolg jouw theorieën opslaan en delen op de sociale media. Daarnaast verschijnen ook trends op de site, zoals 80 procent van de West-Vlamingen denkt dat … de mol is, en dat allemaal om je zoektocht naar die ene verrader te vergemakkelijken.

Check hier alvast hoe de 10 kandidaten klonken toen ze het goede nieuws kregen dat ze mee mochten naar Argentinië:

Gesponsorde artikelen