En weer klopt de pijnbank van Steracteur Sterartiest niet! Deze actrice moest er toch zeker op zitten?

En weer klopt de pijnbank van Steracteur Sterartiest niet! Deze actrice moest er toch zeker op zitten?

Bab Buelens zit voor de tweede keer op de pijnbank van Steracteur Sterartiest, en deze keer neemt ze het op tegen Koen Van Impe. Bab leek ons wel terecht, maar die andere plaats had eigenlijk voor haar Familie-collega Hilde De Baerdemaeker moeten zijn. Maar het is een populariteitswedstrijd en Hilde heeft duidelijk veel fans.

Exit Nicky Langley

De afvaller van deze week is Nicky Langley. Oma Fonkel belandde vorige week op de pijnbank en kon niet optornen tegen de fans van De Buurtpolitie. Zij hielden Ianthe Tavernier in de wedstrijd. Met Nicky Langley verdwijnt ook haar goede doel Hachiko uit de wedstrijd. “Ik zal het missen, ik moet nog even bekomen”, zei ze na haar exit. “Maar ik kom de laatste week nog terug.”

DE TOPPERS

Giovanni Kemper – End of the road (Boyz II Men)

De voorbije weken danste Gio er hevig op los, maar deze week ging hij voor een plakker. Een slow waarbij hij de hele tijd stil bleef staan en de aandacht lag op het feit dat hij echt wel een goede zanger is. Kristel noemde hem een all-round talent, en daar kunnen we haar alleen maar gelijk in geven. Als enige in de wedstrijd toont Gio verschillende kanten van zichzelf en bewijst hij dat hij meerdere genres aankan. Oké, niet alles was even zuiver, maar hij koos er dan ook één van de moeilijkste nummers van de week uit.

Gio blijft overtuigend finalemateriaal. En dat vond ook de jury, want ze beloonden hem met de vrijstelling van deze week.

Ianthe Tavernier – Don’t worry ‘bout me (Frances)

Amper bekomen van de emoties moest Ianthe Tavernier de spits afbijten. Ze nam een enorm risico door de eerste halve minuut zonder muziek te zingen, waardoor alle aandacht op haar stem kwam te liggen. Die hield goed stand, en terwijl op de achtergrond iemand de tekst met gebaren uitbeeldde – haar goede doel is Doof Vlaanderen – pakte ze iedereen in. Na haar optreden kon ze de tranen niet meer bedwingen.

Erg mooi, en dat vond ook de jury. Net zoals wij vorige week vroeg Gers Pardoel zich af waarom Ianthe op de pijnbank zat. Met dit optreden heeft ze iedereen ongelijk gegeven. Zelfs Ingeborg begon te wenen. Natuurlijk heeft deze show een extra betekenis voor Ianthe, want haar neefje is zelf doof. Meteen zit ze weer bij de favorieten, waar ze voor ons echt thuis hoort.

Michiel De Meyer – Louise (Gers Pardoel)

Je moet het maar durven om een nummer van een jurylid te zingen, en Michiel De Meyer deed het voor Gers Pardoel. Hij had zichzelf ook helemaal omgetoverd in de looks van Gers, inclusief z’n petje en euhm … zijn tafellaken? Van inleving gesproken. “Wie is Gers Pardoel?”, vroeg Danira hem na zijn alweer sterke optreden. Michiel werd er meteen verlegen van. Maar wat vond Gers er dan van? Hij ging zo ver dat hij toegaf dat Michiel het in sommige stukken “zelfs beter heeft gedaan”. Een compliment dat kan tellen.

Voor ons de derde week op rij één van de toppers. Laat ons vooral hopen dat hij niet te nerveus was, want we weten sinds deze week ook dat het dan tintelt in … zijn ballen. Too much information, Michiel!

DE OUTSIDERS

Sieg De Doncker – Rock dj (Robbie Williams)

De favoriet van de voorbije weken koos er een nummer uit waarmee hij de hele zaal op stelten zette. Niet door zijn zangprestaties, want voor de eerste keer toonden die wat gebreken. Zo is hij eens niet de beste zanger, maar andermaal wel de beste performer. Hij deed zelfs een halve stripteaseact, al moeten we opmerken dat sommige moves een beetje houterig waren. Hiermee heeft hij zowat ieder meisje overtuigd om tot in de finale wekelijks tien smsjes met zijn naam te sturen.

Gers begreep zijn choreografie niet echt, want Sieg lag op de grond en liet zich door enkele danseressen vooruitslepen. Een halve circusact was het, en hij bracht tussendoor ook een eerbetoon aan de tintelende ballen van Michiel. Volgende week mag het wel een beetje minder show zijn, Sieg!

Tinne Oltmans – What’s the pressure (Laura Tesoro)

Met Laura Tesoro in de zaal durfde Tinne Oltmans het aan om haar Songfestival-hit What’s the Pressure te zingen. Het begon niet echt goed, maar daarna zette ze het nummer wel naar haar hand. Kristel vond dat ze er haar eigen nummer van gemaakt heeft, Gers oordeelde dat ze het liedje gerockt heeft. De vorige week erg kritische jury koos zo wel de kant van Tinne Oltmans.

Voor ons hoort ze nog altijd niet bij de grote favorieten, waar we haar op voorhand hadden verwacht. Maar er is zeker progressie en misschien moet deze Ghost Rocker gewoon in de wedstrijd groeien. Op naar volgende week!

Hilde De Baerdemaeker – Our House (Madness)

We zouden heel graag iets positief zeggen over Hilde De Baerdemaeker, maar ook deze week was het dus niet goed. Gelukkig stond ze er wel heel enthousiast, en dat was eens nodig na twee weken waarin ze voor donkere nummers koos. Helaas zong ze dit vrolijke liedje met haar gekende duistere stem en dat kwam niet goed over. Zeker als je je ogen dicht deed en haar niet zag bewegen.

Hilde verdedigde zich door te zeggen dat zingen niet haar vak is, en ze verdient uiteraard ons respect. Misschien is dat ook de reden waarom het publiek haar in de wedstrijd houdt. Knap dus dat ze dit doet zonder voordien te hebben gezonden, maar voor ons hoeft het stilaan niet meer. Daarvoor zijn haar concurrenten te goed.

DE PIJNBANK

Bab Buelens – Ciao adios (Anne-Marie)

Ciao adios! Dat gevoel hadden we wel tijdens het optreden van Bab, maar niet omdat ze het zo goed bracht. Bab ging al snel uit de bocht en verzamelde nadien valse noten alsof het Panini-stickers waren. De jury herhaalde opnieuw dat ze gemakkelijkere nummers moet kiezen, en Ingeborg werd er zelfs een beetje triestig van. Ze heeft immers beelden gezien van Bab die enkel met een gitaar heel mooi zingt. Een stille hint voor Bab als de wedstrijd nog verder gaat.

Spijtig voor de concurrentie van Familie, maar het ziet ernaar uit dat Thuis (met Michiel) de strijd der soaps gaat winnen. Of kan Bab ons alsnog verrassen? Dan zullen haar fans haar opnieuw van de pijnbank moeten halen.

Koen Van Impe – Jennifer Jennings (Louis Neefs)

Koen Van Impe verdiende beter dan de pijnbank. Alweer geen eenvoudig nummer, maar hij wist de stem van Louis Neefs ook weer verrassend goed te benaderen. Hij heeft zelfs de bekende dansbeweging van Louis ingestudeerd. Dat hij in het Nederlands zingt is een extra risico, maar Koen deed dat meer dan goed. Gers Pardoel was daar grote fan van, maar Kristel hoorde hem liever in het Engels en was niet zo overtuigd.

Ingeborg volgde Kristel wel een beetje, zodat Koen alvast geen vrijstelling hoefde te verwachten. Maar het feit dat hij zichzelf smeet, maakte die paar scheve zinnen helemaal goed. Alleen volgde het publiek niet en zit Koen dus op de pijnbank.

Gesponsorde artikelen