En weer negen maanden erbij: Rode Duivel Jordan Lukaku zit al aan drie jaar rijverbod

En weer negen maanden erbij: Rode Duivel Jordan Lukaku zit al aan drie jaar rijverbod

Voetballer Jordan Lukaku heeft nog maar eens extra rijverbod van de politierechter gekregen. Die deed er gisteren nog eens negen maanden bovenop. Daardoor mag de Rode Duivel nu al drie jaar niet meer achter het stuur kruipen. Maar als hij hetzelfde doet zoals bij zijn voorbije veroordelingen, rijdt hij toch gewoon verder.

Het mag duidelijk zijn dat de pers meer aandacht heeft voor het rijverbod dan Jordan Lukaku zelf. De jongere broer van Romelu trekt zich weinig aan van wat de rechter beslist. Zo was hij gisteren andermaal niet aanwezig op het proces, en zelfs zijn advocaat kwam niet meer opdagen. Een paar maanden meer of minder, het maakt Lukaku blijkbaar niet veel uit. De reden waarom het rijverbod intussen al op drie jaar staat, is het feit dat Lukaku gewoon blijft rijden zonder z’n rijbewijs.

Examen opnieuw afleggen

In november 2015 en in februari 2016 is hij telkens geflitst in Sint-Niklaas. Op beide momenten had hij eigenlijk een rijverbod, wat de overtreding extra zwaar maakt. Nu deed de rechter er dus nog eens negen maanden bij. Lukaku heeft echter altijd verklaard dat hij niet achter het stuur zat. Een maand geleden kreeg hij ook al drie maanden extra, en de rechter oordeelde dat de speler van Lazio zijn theoretisch en praktisch rijexamen terug zou moeten afleggen, én dat hij medische en psychologische proeven moet ondergaan.

Twee jaar geleden, toen hij aan z’n verzameling rijverboden begon, stak hij de schuld op zijn toenmalige club Anderlecht. “Wie geeft een snelle Mercedes aan een jongen van 18 met een voorlopig rijbewijs?”, vroeg zijn advocaat zich toen af.

De vraag is of Lukaku echt drie jaar niet meer met de auto gaat rijden. Als het gaat zoals de voorbije keren, zal hij op termijn wellicht opnieuw geflitst worden. Eerder heeft een rechter al met een gevangenisstraf gedreigd, aangezien dat de enige effectieve sanctie kan zijn voor een voetballer die meer dan genoeg verdient om een boete zonder problemen te betalen.

Celstraf? Niet simpel

Een gevangenisstraf voor een verkeersovertreding is echter niet eenvoudig op te leggen. In theorie zou de rechter hem een jaar in de cel kunnen steken voor rijden zonder rijbewijs, maar het komt in de praktijk zelden voor. Pas wanneer je iemand doodrijdt, ligt een gevangenisstraf op tafel wanneer je in overtreding bent. Laat ons hopen dat het zover niet hoeft te komen voor Jordan z’n leven achter het stuur betert.

Gesponsorde artikelen