End of an era: Sven Ornelis stopt met de ochtend op Q-music

End of an era: Sven Ornelis stopt met de ochtend op Q-music

No waaaaay! Sven Ornelis stopt als ochtend-dj op Q-music. De held uit de ochtendshow blijft wel bij de zender, maar zal een ander programma presenteren en daarnaast aan de slag gaan als adjunct-programmadirecteur. Dit kondigde Ornelis vanmorgen zelf aan op Q-music. 

Na 14 jaar de ochtendshow bij Q-music gepresenteerd te hebben, geeft Sven de fakkel in september door aan jong talent Maarten Vancoillie. “Het is tijd voor mij en het is tijd voor Q-music”, aldus Ornelis.

“Ik heb het gevoel dat dit het ideale moment is om afscheid te nemen van de ochtendshow. Het is tijd voor mij omdat het prikkelt om mee te bouwen aan de zender. En het is tijd voor de zender omdat nieuw talent op een gegeven ogenblik de vleugels moet kunnen uitslaan. Ik hoef me dus niet ‘schuldig’ te voelen om de ochtendshow te verlaten want de opvolging is verzekerd.”

Nieuw talent

“Q zal vanaf september heel anders aanvoelen in de ochtend”, aldus programmadirecteur Tom Klerkx. “Sinds het begin van Q is de stem van Sven immers een constante elke ochtend voor een half miljoen luisteraars. Maar Q evolueert continu, dus ook de ochtendshow moet evolueren. Er staat nu talent klaar om de komende… 14 jaar de ochtendshow te presenteren (lacht).”

De aankondiging van Sven kan je hier bekijken:

Vancoillie time

Vanaf september zal de 26-jarige Maarten Vancoillie de ochtend presenteren. “Het zal wel even wennen worden zonder Sven, maar ik heb heel veel goesting om mij erin te smijten”, aldus Vancoillie die ondertussen 5 jaar bij Q-music presenteert nadat hij in 2009 z’n eerste stappen nam door deel te nemen aan de Q-Academy.

In 2010 was Maarten voor het eerst op de radio te horen tussen 4u en 6u ’s nachts. Daarna presenteerde hij in 2013 tussen 18u en 21u en viel hij vanaf die zomer samen met Dorothee Dauwe in tijdens vakantieperiodes van het toenmalige ochtendduo Ornelis & Rogiers Showtime. Dorothee is momenteel sidekick bij Ornelis & Vancoillie en zal ook in september opnieuw te horen zijn in de ochtendshow.

Foute 128 wordt laatste Sven-ochtend

Sven blijft wel presenteren bij Q en zal ook mee de programmering uittekenen als adjunct-programmadirecteur naast Tom Klerkx. De laatste ochtendshow van Sven wordt de Foute 128 op 26 juni 2015, de ochtend van de Foute Party.

Intussen stromen de warme reacties van collega’s, concullega’s en fans binnen via Twitter … 

Gesponsorde artikelen