Enfant terrible Anthony Vanden Borre uit luchthaven gezet: hij schreeuwde “bom” in vertrekhal

Het gaat niet echt goed met Anthony Vanden Borre, de voormalige ster van Anderlecht en de Rode Duivels. Want terwijl de nationale ploeg zich opmaakt voor het EK, zette Vanden Borre de nationale luchthaven op stelten. Hij zou met geweld gedreigd hebben tegen iemand van de check-in en “bom” geroepen hebben in de vertrekhal, voor de politie hem buiten zetten. 

Bijzonder pijnlijk, het nieuwste verhaal over Vanden Borre, in de krant Het Laatste Nieuws. Want de voormalige voetbalster, die in de B-kern van Anderlecht is gesukkeld, komt alweer negatief in het nieuws. Eerder kwam hij in zwaar conflict met z’n trainer Besnik Hasi, toen hij stelde “dat de kleedkamer van Anderlecht vol janetten zat”. Maar omdat Hasi vertrokken is, ligt de weg voor Vanden Borre naar de A-kern weer open. Tenminste, dat leek toch zo.

Maar Vanden Borre blijkt weinig van z’n kuren te hebben afgeleerd. Toen hij vorige week op reis wilde gaan naar Kreta arriveerde hij veel te laat op de luchthaven. “Vlucht gemist”, kreeg hij te horen van de mensen van Aviapartner, die hem moesten inchecken. Daarop ging hij helemaal door het lint. Eerst pakte hij de bediende aan de balie keihard verbaal aan. Daarna dreigde hij enkele klappen uit te delen. En uiteindelijk schreeuwde hij midden in de vertrekhal van Zaventem iets over “een bom”. En ook nog: “Ik zal zelf wel een vliegtuig kopen zodat ik zelf achter het stuur kan kruipen.”

Er zat voor het personeel van Aviapartner niets anders op dan de luchthavenpolitie erbij te halen. Daarop dimde Vanden Borre snel: tegen agenten ruzie beginnen maken was zelfs voor de vedette een brug te ver. Uiteindelijk stelden ze geen proces-verbaal op en kon Vanden Borre naar huis.

Jetairfly, de maatschappij die hem naar Kreta zou moeten brengen, wil geen commentaar kwijt, behalve de bevestiging dat hij z’n vlucht miste. Maar ze tillen wel zwaar aan het voorval. Vanden Borre zou op een zwarte lijst beland zijn en niet meer kunnen vliegen met die maatschappij. Al wil die dat niet bevestigen.

Anderlecht zelf kondigt aan “dat ze het incident gaan onderzoeken”.

Meer
Lees meer...