Enorm verslavende skategame Olli Olli duwt op alle juiste knopjes

Enorm verslavende skategame Olli Olli duwt op alle juiste knopjes

Boem patat, en daar donderen we weer het asfalt op. Maar we hebben alweer op ‘retry’ geduwd voor het mannetje op het PS Vita-scherm helemaal tot stilstand is gekomen, na alweer een pijnlijke val na de zoveelste mislukte truc. 

Skateboardgame Olli Olli is verslavend. Héél verslavend. En dat heeft alles te maken met de tegelijk eenvoudige maar bijzonder uitdagende controls. Je bestuurt een skater die in een zijwaarts scrollende wereld trucs moet uitvoeren, maar in feite draait Olli Olli niet rond die trucs. Het arcade-achtige spel draait vooral rond je reactiesnelheid.

Een truc lanceer je door de linkerstick naar een richting te duwen en vervolgens los te laten, maar het moeilijke is die truc ook te ‘landen’ met een druk op ‘x’. Hoe later je drukt, hoe meer punten, waardoor timing essentieel is. Niet veel aan, denk je? Mis. Want je kan ook op relingen, banken en  hekken grinden, en daarvoor moet je de linkerstick naar omlaag houden. Ook hier geldt: hoe later je drukt, hoe meer punten, maar ook weer meer kans op een ontmoeting van je gezicht met de straat. 

Hoe later je drukt, hoe meer punten, maar ook weer meer kans op een ontmoeting van je gezicht met de straat

Razendsnel

Niet onbelangrijk bij dit alles is dat de game razendsnel verloopt, en dat je dus zo goed als geen tijd hebt om na te denken. Druk je op ‘x’ in plaats van omlaag terwijl je van een hoge trap op een reling wil springen, dan dondert je skater de treden af. En aangezien de levels nogal wat hellingen bevatten, kan het wel even duren eer hij is uitgedonderd. Frustrerend, maar tegelijk o zo uitdagend en uitnodigend om direct weer op ‘retry’ te duwen.

Je bent ook steeds geneigd moeilijkere trucs te proberen, want de game bevat meer dan 120 ‘moves’. Maar moeilijker betekent ook meer kans om te vallen, en een nog sterkere drang om het level ‘nog één keertje en dan stop ik’-gewijs opnieuw te proberen. Gelukkig zijn de levels kort, en dus echt ideaal voor een draagbare console. 

Olli Olli bevat verder online leaderboards, trophies, 250 uitdagingen en ook een dagelijkse challenge waarvoor je maar één echte poging krijgt. De verslavende game van de jonge Britse indie Roll7 kost amper tien euro en is een dikke vette aanrader.

Onze score: 8/10

(0 – 2: verschrikkelijk; 3 – 4: slecht;  5 – 6. oké; 7 – 8: uitstekend; 9-10: absolute top)

Gesponsorde artikelen