Episch! De Red Lions halen historisch goud op WK hockey na ijzingwekkende shoot-outs!

Episch! De Red Lions halen historisch goud op WK hockey na ijzingwekkende shoot-outs!

Ijzingwekkend: dat is de enige manier waarop we de finale kunnen beschrijven! De Red Lions winnen het WK in India na shoot-outs waarbij nagelbijten verplicht was. Met twijfelachtig scheidsrechterwerk én na een fout op het laatste vrije schot hielden de Belgen het hoofd koel. Winnaar van deze match: ongetwijfeld keeper Vincent Vanasch! Wat een held! 

Ongeloofelijk: wie zelfs maar de laatste vijf minuten van de wk-match van de Red Lions zag, is zonder twijfel minstens drie keer van zijn stoel gesprongen. Het kwam tot op shoot-outs en de Belgen kwamen, een beetje zoals die ene match op het WK Voetbal tegen Japan, nog terug van een 0-2 achterstand. Maar Vincent Vanasch keepte alsof zijn leven ervan af hing en het kwam op gelijkstand.

Held: Vanasch!

Desloover scoorde de 3-2 en toen stond het hart van alle Belgen even stil. Want, jawel, onontkenbaar een fout. Van Aubel hernam het schot en jawel, netjes binnen. Vervolgens keepte een koelbloedige Vanasch de Red Lions naar eeuwig sterrendom: goud! Maar wat een match, hoe slecht voor je hart kan sport eigenlijk zijn?

Toegeven: het was niet de beste match voor onze Red Lions: een paar onafgewerkte kansen bleven onze mannenhockeyploeg parten spelen. Eén keer vochten de Red Lions een fout aan, om toch ongelijk te krijgen. De VAR van de hockey gaf Nederland gelijk en dus hadden onze jongens meteen een nadeel. Maar ook Nederland, toch assertiever, haalde z’n kansen niet en dus kwam het op de epische shoot-outs.

Ploeg van het Jaar

Een prachtig einde van een geweldig WK voor de Red Lions. Een mooiere wraak voor vorig jaar konden we ons niet wensen. Alleen jammer dat de nominaties voor Ploeg van het Jaar al achter ons liggen. Verdorie toch.

Gesponsorde artikelen