Er is een nieuwe update voor je iPhone en je installeert hem best zo snel mogelijk

Er is een nieuwe update voor je iPhone en je installeert hem best zo snel mogelijk

Apple heeft gisteren een update gelanceerd voor al zijn toestellen. Het gaat om een kleine update die een heel vervelende bug oplost. Je iPhone, iPad, MacBook of Apple Watch kan nu namelijk crashen als je een bericht krijgt dat een specifiek Indisch symbool bevat. Het is dan ook aan te raden om de update(s) zo snel mogelijk te installeren op al je Apple-toestellen.

Apple heeft in het verleden al meermaals last gehad met vreemde tekens of zinnen. Hun iPhones, MacBooks en andere toestellen kennen die speciale karakters niet en crashen daardoor als ze zo’n symbool proberen te lezen.

Ook nu kampt Apple weer met zo’n probleem. Een berichtje met een specifiek karakter uit de Indische taal Telugu kan ervoor zorgen dat heel wat van je berichtapplicaties zoals iMessage, Gmail, WhatsApp en Facebook Messenger crashen en niet meer willen opstarten.

Apple lanceert updates die bug oplossen

Maar nu is er gelukkig een oplossing met de updates die Apple gelanceerd heeft voor al zijn besturingssystemen. Je wacht dan ook best niet te lang om die te downloaden en te installeren.

Om geen last meer te hebben van de vervelende bug heb je op je iPhone en iPad iOS 11.2.6 nodig, op je MacBook macOS 10.13.3, op je Apple Watch watchOS 6.2.3 en ten slotte op je Apple TV tvOS 11.2.5.

Oplossing was al gepland in iOS 11.3

Dat Apple relatief snel met een oplossing komt voor het probleem, is omdat het bedrijf al op de hoogte was van de bug. In de volgende grote update van iOS die eraan komt, was het probleem namelijk verhopen, merkten testers met een bètaversie op.

Die iOS 11.3 bestaat echter alleen nog maar in die bètaversie en zou pas volgende maand op het grote publiek worden losgelaten. Daarom komt Apple nu dus met deze kleine update iOS 11.2.6.

Problemen met het installeren? Kijk dan hier voor hulp.

Gesponsorde artikelen