Er is een superkolonie van 1,5 miljoen pinguïns ontdekt op de Zuidpool

Er is een superkolonie van 1,5 miljoen pinguïns ontdekt op de Zuidpool

Yes! Pinguïns zijn met meer dan we dachten! Op de Zuidpool is namelijk een groep van ongeveer 1,5 miljoen pinguïns ontdekt. Een deel van de poolvogels werden tot nu toe altijd over het hoofd gezien, maar nu werd een enorme kolonie adeliepinguïns gevonden op het meest noordelijke punt van het Antarctisch schiereiland. Hoera!

Wetenschappers hebben zo’n 1,5 miljoen adeliepinguïns ontdekt op Antarctica. De poolvogels werden ontdekt door satellietbeelden, maar niet door zelf in beeld te komen. Het eerste wat de wetenschappers zagen, waren gedroogde uitwerpselen van de pinguïns. Hierdoor gingen ze ervan uit dat er ook poolvogels in de buurt moeten zijn. Ze hadden duidelijk gelijk …

Gevaarlijk

Het is erg moeilijk om op de Danger-eilanden, waar de pinguïns zijn gevonden, te geraken. Daarom hebben de onderzoekers drones ingezet om beelden te maken van de dieren. Nadien maakte een computer een telling en konden de wetenschappers concluderen dat er veel meer pinguïns rondlopen op Antarctica dan gedacht.

De wereld is dus meer dan een miljoen pinguïns rijker! Het is ook meteen één van de grootste kolonies van de soort ter wereld. De adeliepinguïn zelf is niet zo gigantisch en wordt hooguit 60 centimeter.

Onderzoekers waren al op de hoogte dat er op minstens één van de negen eilanden in de Wedellzee adeliepinguïns aanwezig waren. Eerder stond de teller op 285.000 tot 305.00 pinguïns. Maar in het vakblad Scientific Reports wordt nu bevestigd dat er 751.527 pinguïnkoppels op het eiland waggelen.

Pinguïns redden

Op sommige plaatsen op de Zuidpool zouden de vogels het wat moeilijker hebben door klimaatverandering of overbevissing. Er werd ook lang gedacht dat het niet goed ging met de adeliepinguïns. Maar blijkbaar gaat het toch een beetje beter met de dieren dan verwacht.

De wetenschappers willen de pinguïns op de Danger-eilanden wel beschermen. Klimaatopwarming, de mens en overbevissing zijn een probleem voor de dieren.

Bekijk hieronder de beelden van de kolonie:

Pinguïns! Overal pinguïns! <3

Gesponsorde artikelen