Er is geen God: ze staan in de rij om Paris Hilton een miljoen te betalen voor paar uur plaatjes draaien

Er is geen God: ze staan in de rij om Paris Hilton een miljoen te betalen voor paar uur plaatjes draaien

Paris Hilton is geld aan het verdienen dat het geen naam heeft als deejay. De 33-jarige jetslet wordt tot een miljoen dollar per avond betaald om plaatjes te draaien. Volgens de New York Post is ze ondertussen “wereldtop” en tijdschriften runnen artikels met titels als “How Paris Hilton became the DJ of our generation”. Misschien hadden de maya’s toch gelijk en is het einde nabij.

Op haar 33ste zegt socialite Paris Hilton “eindelijk haar echte passie” te hebben gevonden. Voor alle duidelijkheid: ze heeft het dan over DJ spelen, en niet zozeer over het feit dat ze in haar opgemaakte hoofdje een nieuwe manier gevonden heeft om massa’s poen te scheppen door gewoon haar ongetalenteerde zelf te zijn.

275.000 euro per uur

Vier avonden even verschijnen in Amnesia op Ibiza leverde Hilton deze zomer 2,2 miljoen euro op. Het kwam neer op 275.000 euro per uur. Dat vindt ze niet te veel, uiteindelijk, want “My DJ Skills Attract Ibiza’s Top Party Crowd”.

Voor een “optreden” waar ze top of the bill is, vraagt Hilton ondertussen een miljoen dollar (790.000 euro). Ze doet er zo ongeveer twee per week. Daarnaast heeft ze een residency in Atlantic City, waar ze op de Pool after Dark-parties van Harrah’s Resort draait à rato van 100.000 dollar per uur, maar daar horen dan wel de mooiste suite, emmers champagne en god weet welke foliekes nog bij.

“Mijn mama heeft me altijd gezegd dat het niet beleefd is om over geld te praten”, meent Paris, “maar het is wel waar. Ik ben erg trots op mezelf en ik heb er hard voor gewerkt.” (“My mother always told me it’s not polite to discuss money, but it’s true. “I’m very proud. I’ve worked hard.”)

Eivolle agenda

Dat laatste is open voor interpretatie. Iedereen die er wel verstand van heeft zegt dat Paris Hilton als DJ een grap is. Maar er zijn in deze wereld nu eenmaal te veel mensen met te veel geld die er geen verstand van hebben, en dus is de agenda van Paris Hilton eivol. De jongste weken draaide ze in New York, Dubai, Vietnam, Shanghai, en sloot ze zelfs op de party van Carine Roitfeld op de Paris Fashion Week.

Beesten en Gulfstreams

Eigenlijk kan ze het zelfs allemaal niet meer aan. Er moeten daarom knopen doorgehakt worden. Een verhuis van Los Angeles naar New York bijvoorbeeld, wat een probleem is want Hilton heeft zeven honden, drie katten, vier fretten, drie eekhoorns, een pony en een varken. Ze zegt ook dat ze haar eigen Gulfstream gaat kopen, want ze is het beu om op gehuurde privé jets te vliegen. 

Het zegt allemaal veel over Paris Hilton (maar niks wat we eigenlijk nog niet wisten, kalfgewijs) maar jammer genoeg ook heel veel over de wereld waar we in leven. Dat er pipo’s zijn die geld overhebben voor zo iemand is één, maar dat er blijkbaar nu een proces bezig is in de media dat Hilton als DJ nog ernstig gaat nemen, slaat werkelijk alles. Het is wellicht wat Deadmau5 er over tweette:

Hier is een overzicht van hoe het allemaal zo ver kwam:

2009: Paris wordt de mantel uitgeveegd en zweert wraak

Tijdens een set van Steve Angello in Miami stapt Hilton naar de Swedish House Maffia-DJ en eist dat hij een verzoeknummer speelt. Angello herinnert het zich zo: “I’m Paris Hilton”, zei ze. En ik antwoordde: “I don’t give a fuck. I’m Steve Angello.” Misschien had hij dat beter niet gedaan. Hilton droop mokkend af en zwoor volgens ingewijden wraak te nemen en de wereld te laten zien dat ze ook kon wat Angello kon.

2011: Afrojack

Hilton slaat Nick van de Wall aka Afrojack aan de haak. 

2012: debuut

Op 24 juli maakt Paris Hilton haar debuut als DJ op het Sao Paulo Pop Music Festival. Ze wordt uitgejouwd. Die avond stelt ze ook haar door Afrojack geproduceerde single “Last Night” voor. De single flopt. Zo ging het er aan toe:

Op 8 oktober 2013 doet Hilton haar debuut nog eens over in Hollywood, en volgens de idioten bij LA Weekly: “She rocks!”

Juli 2013: Amnesia, Ibiza

Amnesia op Ibiza geeft Paris Hilton zowaar een residency voor de zomer. Van 31 juli tot 21 augustus mag ze elke woensdag draaien op de schuimparty. Amnesia opent ook een pop-up met de sjakoschen van Paris en andere toestanden met haar naam op.

November 2013: Ellen

Paris is te gast bij Ellen, waar we vernemen dat ze een echte deejay is, want ze “went to deejay school and stuff”. We zien haar wel niet echt iets doen tijdens dat optreden:

December 2013: top vijf van de wereld

In een interview met TMZ zegt Paris Hilton dat ze bij de beste deejays van de wereld is. Want, ze wordt navenant betaald:  “I’m one of the top five in the world, so…” 

Februari 2014: Shock! Paris zegt dat ze eigenlijk geen DJ is

Tegen V Magazine beweert Paris Hilton dat ze zichzelf heeft laten verwijderen uit een lijst met ’s werelds beste deejays. Want, ze is eigenlijk geen DJ:  “I don’t consider myself a DJ. I am a businesswoman, and this is just a small part of what I do. I love music and I love partying, so it’s a fun job for me.”

Zomer 2014: terug in Ibiza

Terug in Amnesia. Daar betalen ze haar 2,7 miljoen dollar voor vier avonden, of 347.000 per uur. “Het publiek leek het wel leuk te vinden”, hoorden we daarover, “maar de meesten waren te zat of te high om te merken dat ze eigenlijk gewoon play drukte en een Beyoncé megamix liet horen”. 

Gesponsorde artikelen